Μηλώσια 2022: Ξεκινά σήμερα το 2ημερο beach volley στην Μ. Βίγλα στη μνήμη της Βάσως Κύλη

Ειρήνη Προμπονά

απο Cyclades Open

Ο ΑΜΣ Φιλωτίου τα τελευταία χρόνια διοργανώνει με μεγάλη επιτυχία την αθλητική εκδήλωση “Μηλώσια”. Κάθε άθλημα είναι αφιερωμένο στη μνήμη νέων ανθρώπων που οι περισσότεροι απ’ αυτούς ασχολούνταν με το συγκεκριμένο άθλημα. Κι είχαν πολλά να προσφέρουν στον αθλητισμό και στην κοινωνία γενικότερα, όμως το νήμα της ζωής του κόπηκε απότομα νωρίς σκορπίζοντας θλίψη και πόνο στους δικούς τους, στους φίλους και στην μικρή κοινωνία του χωριού μας.

Στη μνήμη λοιπόν αυτών των ανθρώπων, ο Αθλητικός Μορφωτικός Σύλλογος Φιλωτίου “Ο ΖΕΥΣ” κάθε χρόνο διοργανώνει μια γιορτή ανάμνησης με την άρτια διοργάνωση των Μηλωσίων που έχει την υποστήριξη του Δήμου, της Περιφέρειας και πλήθους επαγγελματιών και φορέων της περιοχής και του νησιού και απλών πολιτών που θα βοηθήσουν εθελοντικά σε ό,τι χρειαστεί.

Αγώνες, δρόμου, στίβος, μπάσκετ, βόλεϊ, μπιτς βόλεϊ, οδοιπορικό στη Φύση και στο ψηλότερο βουνό των Κυκλάδων τον Ζα, δρόμους Υγείας αφιερωμένους στον σπουδαίο άνθρωπο και γιατρό Ιωάννη Παπαθανασίου, ποδόσφαιρο, δραστηριότητες που μονοπωλούν το ενδιαφέρον από τα μέσα Ιουλίου μέχρι τα μέσα Αυγούστου στο νησί.

Το διήμερο 30-31/07 είναι αφιερωμένο στο beach volley και στη μνήμη της Βασιλικής Κύλη που έφυγε από τη ζωή το 2011 σε ηλικία 21 ετών πριν ολοκληρώσει τις σπουδές της, πριν καν μπορέσει να γελάσει ή να λυπηθεί στα σταυροδρόμια της ζωής. Το βόλεϊ ήταν η μεγάλη της αγάπη, όπως και η σκοποβολή. Ήταν το απόλυτο πειραχτήρι, η χαρά της ζωής που το γέλιο και η φωνή της ακουγόταν στεντόρεια ξεχωρίζοντας ανάμεσα στην παρέα. Η Μικρή Βιγλα και το Καστράκι οι αγαπημένες της παραλίες.

Το γέλιο της έσβησε στις 14 Σεπτεμβρίου. Η μνήμη της δεν έσβησε ποτέ.

Η ζωή συνεχίζεται με το κενό που αφήνει η απουσία της, ένα κενό που δεν γεμίζει ποτέ, όσες χαρές κι αν έρθουν μετά. Και μένουν οι αναμνήσεις.

Ευχή σε όσους έζησαν την απώλεια νέων-κυρίως-ανθρώπων να είναι δυνατοί και να συνεχίζουν να ζουν δυνατά και για εκείνους που έφυγαν. Ευχή η επιστήμη να προχωρήσει και ο καρκίνος να γίνει μια ασθένεια που θα αρκεί ένα εμβόλιο για να προστατευτείς και να μην χάνονται ζωές. Ευχή να διδασκόμαστε απ’ όλα αυτά και να γινόμαστε καλύτεροι άνθρωποι, πιο συμπονετικοί, πιο δραστήριοι, πιο ζωντανοί, πιο διεκδικητικοί στα θέματα Υγείας και περίθαλψης.

Ας μου συγχωρεθεί ο προσωπικός τόνος στο κείμενο. Η Βάσω ήταν η μικρή μου ανιψιά που δεν πρόλαβα να χαρώ. Ούτε την ίδια, ούτε τον ρόλο της θείας ενός κοριτσιού που μεγαλώνει με όλα όσα αυτός περιλαμβάνει.

Σήμερα στην Μ. Βίγλα ξεκινά το beach volley στη μνήμη της. Και είμαι σίγουρη πως αν ζούσε, θα συμμετείχε είτε παίζοντας, είτε βοηθώντας στη διοργάνωση.

Καλή επιτυχία στη διοργάνωση των Μηλωσίων και του χρόνου με υγεία σε όλους.

Μόνο χαρές.

Δείτε επίσης