Ο Μίτος του Αίματος, του Βαγγέλη Ντελή

Ο μίτος του αίματος, ένα αστυνομικό μυθιστόρημα με τη Νάξο να πρωταγωνιστεί

απο Cyclades Open

Η Νάξος, το όμορφο Νησί της Αριάδνης, κρύβει στα στενά του βαριές σκιές ανθρώπων που πλήγωσαν και πληγώθηκαν.

Τα πιο ειδεχθή εγκλήματα αντιμέτωπα με την πιο αγνή αγάπη και τον δυνατό έρωτα.

Η διαστροφή της παιδεραστίας. Η παρανομία στο διαδίκτυο. Η αυτοδικία και το ηθικό δίλημμα των Αρχών. Ο γραπτός νόμος που συγκρούεται με τον ηθικό.

Ο μίτος του αίματος οδηγεί στο φως μια αλήθεια που διχάζει. Ο Νικηφόρος βιώνει την απόλυτη καταστροφή και προσπαθεί να ξαναχτίσει τη ζωή του στα χαλάσματα. Η Αριάδνη ζει το δικό της εφιάλτη, δεμένη στα σκληρά δεσμά του εκβιασμού.

Μυστικά που πληγώνουν, μα και αλήθειες που αρχίζουν να αποκαλύπτονται και παρασύρουν τους ήρωες σε μια δίνη εγκλημάτων. Ένας δολοφόνος που εκτελεί με ψυχρότητα στοχευμένα θύματα. Ένας επίμονος Υπαστυνόμος που βρίσκεται την κατάλληλη στιγμή κι έχει τη δυνατότητα να δικάσει ή να σωπάσει, παλεύοντας με το ένστικτο και τη συνείδησή του.

«Ο Μίτος του Αίματος» είναι ένα αστυνομικό μυθιστόρημα που αγγίζει ευαίσθητες κοινωνικές χορδές. Οδηγεί εύκολα στην ταύτιση και το διχασμό ως προς τις επιλογές. Αφήνει έντονο προβληματισμό ακόμη και μετά το τέλος του.

Ο Βαγγέλης Ντελής γεννήθηκε το 1969 στο χωριό Ορφανά του Νομού Καρδίτσας. Σπούδασε στη Φιλοσοφική Σχολή Αθηνών, στο τμήμα Αρχαιολογίας. Εργάστηκε σε διάφορες ανασκαφές στη Δυτική Θεσσαλία. Διατηρούσε φροντιστήριο Μέσης Εκπαίδευσης από το 1992-2002 και τα έτη 1996-2002 διατηρούσε και βιβλιοπωλείο. Πέτυχε στον διαγωνισμό του ΑΣΕΠ των εκπαιδευτικών το 2000, διορίστηκε στην Νάξο το 2002. Από το 2003 έως το 2008 δίδασκε στο Πρώτο Γενικό Λύκειο Πτολεμαΐδας. Από το 2008 μετατέθηκε στην Καρδίτσα και εργάζεται από το 2014 στο Γενικό Λύκειο Σοφάδων.
Τον Δεκέμβριο του 2015 κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις ΚΕΔΡΟΣ το μυθιστόρημά του «Ο καλλιτέχνης», ιστορικό μυθιστόρημα το οποίο συνοδεύεται και από βιβλιογραφία.
Υπήρξε δύο φορές Πρόεδρος στην κριτική επιτροπή θεατρικού έργου που διοργάνωσε το εργαστήριο θεάτρου Τέχνης Παίδευσης στην Καρδίτσα.
Είναι μέλος της Πανελλήνιας Ένωσης Λογοτεχνών και της Αμφικτιονίας Ελληνισμού.

Βαγγέλης Ντελής | Επίσημη ιστοσελίδα
Ακούστε εδώ τη συνέντευξη που παραχώρησε ο Βαγγέλης Ντελής στον Aegean Voice 107.5 – Η Φωνή του Αιγαίου και στην εκπομπή «Στο βάθος κήπος»
Συγγραφέας: Ντελής, Βαγγέλης
Εκδότης: Locus-7 | Άλλωστε
Έτος έκδοσης: 2021
ISBN: 978-618-5253-74-5
ΣΕΛ.: 288
Σχήμα: 15 x 21

Δείτε επίσης