Πανελλήνιες 2022: Νέα online εφαρμογή για εύκολο υπολογισμό μορίων

απο Cyclades Open

Εν όψει των φετινών Πανελλαδικών – Πανελληνίων εξετάσεων το alfavita.gr “λάνσαρε” την online εφαρμογή υπολογισμού μορίων ώστε οι μαθητές να υπολογίζουν τα μόριά τους γρήγορα και εύκολα ακόμα και μέσω κινητού τηλεφώνου.

Πλέον μετράμε αντίστροφα για τις Πανελλαδικές – Πανελλήνιες εξετάσεις και τη λήξη του σχολικού έτους. Οι μαθητές της Γ’ Λυκείου βρίσκονται στην τελική ευθεία για τον εξεταστικό μαραθώνιο όπου για πρώτη φορά φέτος αλλάζουν και οι συντελεστές βαρύτητας των εξεταζόμενων μαθημάτων για την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση ορίστηκαν από τα ίδια τα ΑΕΙ

Το εν λόγω γεγονός έχει δυσκολέψει τον υπολογισμό των μορίων για δεκάδες χιλιάδες μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς.

Για το λόγο αυτό το alfavita.gr όπως κάνει και όποτε υπάρχει αλλαγή στον τρόπο υπολογισμού μορίων λάνσαρε μία καινοτόμα διαδικτυακή εφαρμογή για τον υπολογισμό των μορίων των Πανελλαδικών Εξετάσεων και την παρέχει δωρεάν σε όλη την εκπαιδευτική κοινότητα.

Πατήστε εδώ για να χρησιμοποιήσετε την εφαρμογή

Εύκολα γρήγορα και αυτόματα υπολογίστε τα μόριά σας

1. Διαλέξτε κατεύθυνση

2. Τοποθετήστε τον βαθμό σας

Και ιδού τα αποτελέσματα

Τι αλλάζει φέτος στον υπολογισμό των μορίων

Κάθε Τμήμα ορίζει το δικό του συντελεστή βαρύτητας για κάθε μάθημα, εκφρασμένο ως ποσοστό επί τοις εκατό (%). Σύμφωνα με τη νομοθεσία του υπουργείου Παιδείας, ο συντελεστής δε μπορεί να είναι μικρότερος του 20% και το άθροισμα των 4 συντελεστών πρέπει να αποδίδει το 100%.

Τι πρέπει να προσέχουν οι μαθητές

Ο γραπτός βαθμός σε καθένα από τα 4 πανελλαδικά εξεταζόμενα μαθήματα της Ομάδας Προσανατολισμού του υποψηφίου πολλαπλασιάζεται με τον αντίστοιχο συντελεστή βαρύτητας που έχει καθορίσει κάθε Σχολή, Τμήμα ή Εισαγωγική Κατεύθυνση Τμήματος έπειτα από απόφαση της Συγκλήτου του οικείου ΑΕΙ. Τα 4 γινόμενα που θα προκύψουν προστίθενται και το άθροισμά τους πολλαπλασιάζεται επί 1.000 ώστε να προκύψει ο συνολικός αριθμός μορίων.

Παράδειγμα υπολογισμού μορίων

Υποψήφιος του 2ου Επιστημονικού Πεδίου Θετικών & Τεχνολογικών Επιστημών που επιθυμεί να εισαχθεί σε κάποιο Τμήμα Φυσικής, συγκεντρώνει τις εξής βαθμολογίες:

● Νεοελληνική Γλώσσα & Λογοτεχνία: 14
● Φυσική: 17
● Χημεία: 15
● Μαθηματικά: 16

Τα μόρια του σύμφωνα με τους συντελεστές βαρύτητας που έχουν ορίσει τα Τμήματα Φυσικής διαμορφώνονται ως εξής:

● ΑΠΘ: 15.730
● ΔΙΠΑΕ: 15.670
● ΕΚΠΑ: 15.730
● Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας: 15.500
● Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων: 15.730
● Πανεπιστήμιο Πατρών: 14.860
● Πανεπιστήμιο Κρήτης: 15.700

Πηγή: alfavita.gr

Δείτε επίσης