Πλημμύρες: Κοινή ανακοίνωση των Ενώσεων Συντακτών για τη Θεσσαλία

απο Cyclades Open

Η ΠΟΕΣΥ και οι Ενώσεις Συντακτών της χώρας (ΕΣΗΕΑ, ΕΣΗΕΜΘ, ΕΣΗΕΠΗΝ, ΕΣΗΕΘΣΤΕΕ, ΕΣΠΗΤ) εκφράζουν την οδύνη τους για τις απώλειες συνανθρώπων μας στις πλημμυρισμένες περιοχές. Εύχονται ταχεία ανάρρωση στους τραυματίες και εκφράζουν την αμέριστη συμπαράστασή τους στους πολίτες της Θεσσαλίας που βιώνουν αυτή την ασύλληπτη καταστροφή και υφίστανται δραματικές ανατροπές στη ζωή τους.

Η ανάγκη για έγκυρη και αξιόπιστη ενημέρωση είναι, σε αυτή τη συγκυρία, πιο επιτακτική από ποτέ. Οι συνάδελφοί μας δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό και εργάζονται, αυτές τις ημέρες, κάτω από εξαιρετικά αντίξοες και επικίνδυνες συνθήκες. Μέρα με την ημέρα αυξάνονται οι κίνδυνοι για την υγεία τους όπως και για όλο τον πληθυσμό των πληγεισών περιοχών. Αυτές τις ώρες είναι επιβεβλημένο οι συνάδελφοί μας να φροντίζουν ιδιαίτερα για την ασφάλειά τους αλλά είναι και ιδιαίτερα αυξημένη η ευθύνη των εργοδοτών τους. Χρειάζονται εξοπλισμό και είδη αναγκαία για την προστασία της υγείας τους.

Η ΠΟΕΣΥ, η ΕΣΗΕΑ και ο ΕΔΟΕΑΠ συντονίζονται ώστε τις επόμενες ώρες να μεταφέρουν στους συναδέλφους φάρμακα, αντισηπτικά, μάσκες, αντικουνουπικά, ισοθερμικά, μπάρες ενισχυμένης διατροφικής αξίας και εμφιαλωμένα νερά. Η κίνηση αυτή, επιβεβλημένη από την αλληλεγγύη που είναι θεμελιώδης ιδρυτική αρχή των δημοσιογραφικών Ενώσεων και του ασφαλιστικού μας Ταμείου ουδόλως απαλλάσσει τους ιδιοκτήτες των ΜΜΕ από την νομική και ηθική ευθύνη να φροντίζουν για την ασφάλεια των εργαζομένων τους.

Όπως ανακοίνωσε ο ΕΔΟΕΑΠ, οι πληγέντες ασφαλισμένοι καθώς και όσοι καλύπτουν τα γεγονότα στη Θεσσαλία, μπορούν να απευθύνονται όλο το 24ωρο στα τηλέφωνα 2107264807 – Αθήνα, 6982447854 – Θεσσαλονίκη και στον ιατρό εφημερίας 2107250050 – Αθήνα. Ο Οργανισμός εξυπηρετεί τους πληγέντες και τους συναδέλφους που βρίσκονται στην περιοχή, κατά προτεραιότητα σε ό,τι αφορά τη συνταγογράφηση των φαρμάκων και εξετάσεών τους.

Ο ΕΔΟΕΑΠ θα συνδράμει και οικονομικά τους ασφαλισμένους του. Για την υλική βοήθεια, θα υπάρξει νεότερη ενημέρωση.

ΕΣΗΕΑ-ΕΔΟΕΑΠ-ΕΣΠΗΤ στη Θεσσαλία

Αντιπροσωπεία της ΕΣΗΕΑ, του ΕΔΟΕΑΠ και της ΕΣΠΗΤ, επισκέφθηκε τους νομούς Λάρισας, Καρδίτσας και Τρικάλων.

Η αντιπροσωπεία διένειμε στους δημοσιογράφους και τους τεχνικούς που βρίσκονται στη Θεσσαλία, είδη πρώτης ανάγκης (φάρμακα, αντισηπτικά, μάσκες, αντικουνουπικά, ισοθερμικά, μπάρες ενισχυμένης διατροφικής αξίας και εμφιαλωμένα νερά). Επίσης, πακέτα με τα ίδια είδη πρώτης ανάγκης παραδόθηκαν στο κλειστό γήπεδο της Νεάπολης και συγκεκριμένα στην Εθελοντική Ομάδα Διάσωσης και Υγειονομικής Αποστολής, προκειμένου να μοιραστούν στους πληγέντες από τη θεομηνία.

Η απελπιστική κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι συνάνθρωποί μας στη Θεσσαλία, καθώς και οι ιδιαίτερα αντίξοες και επικίνδυνες συνθήκες στις οποίες εργάζονται οι συνάδελφοί μας που καλύπτουν τις εξελίξεις, επιτάσσουν αλληλεγγύη και συμπαράσταση. Τον ρόλο αυτό προτάσσουν, άλλωστε, οι θεμελιώδεις Ιδρυτικές αξίες των Ενώσεων Συντακτών και του Ασφαλιστικού μας Ταμείου.

Την αποστολή συνέδραμαν συνάδελφοι του ΕΤΑΣ της ΕΣΗΕΘΣΤΕΕ του Δ.Σ. της Ένωσης, καθώς και της ΠΟΕΣΥ.

Δείτε επίσης