Σαντορίνη: Ένα μακάβριο περιστατικό-Πτώμα σε κατάσταση σήψης, στο ψυγείο του νεκροθαλάμου του νοσοκομείου

Διερευνάται η υπόθεση

απο Cyclades Open

Ένα περιστατικό έρχεται ν’ αναδείξει τις σοβαρές ελλείψεις και στην τεχνική υπηρεσία του Γενικού Νοσοκομείου Θήρας, που έρχονται στην επιφάνεια με τον πιο μακάβριο τρόπο.

Όπως αναφέρει το santorinimagazine.gr και το ρεπορτάζ της Χαράς Καπότου η Διοίκηση της ΑΕΜΥ ΑΕ  αναμένει μέσα στην ημέρα την έκθεση νεκροτομής του ιατροδικαστή προκειμένου να απαντήσει για το περιστατικό με το πτώμα του άτυχου επιχειρηματία  που βρέθηκε σε κατάσταση σήψης, στο ψυγείο του νεκροθαλάμου του νοσοκομείου στη Σαντορίνη.

Τι συνέβη

Συγκεκριμένα ο άτυχος επιχειρηματίας κατέληξε την Κυριακή 5 Νοεμβρίου στο παλιό Λιμάνι των Φηρών λίγο μετά την άφιξή του με κρουαζιερόπλοιο  στη Σαντορίνη. Κλήθηκε αμέσως ασθενοφόρο για την μεταφορά του στο Γενικό Νοσοκομείο Θήρας όπου και έφτασε στις 10:40 πμ.

Αφού διαπιστώθηκε ο θάνατος του, το γραφείο κηδειών που κλήθηκε να αναλάβει την φροντίδα του θανόντος ακολουθώντας την προβλεπόμενη διαδικασία τοποθέτησε τον άτυχο άνδρα στο ψυγείο του Γενικού Νοσοκομείου Θήρας ακολουθώντας το πρωτόκολλο για αυτές τις περιπτώσεις.

Η προβλεπόμενη διαδικασία ήταν  να μεταφερθεί ο εκλιπόντας στον ιατροδικαστή στις αρχές της εβδομάδας προκειμένου να πραγματοποιηθεί η νεκροψία – νεκροτομή για να διαπιστωθούν με ακρίβεια τα αίτια θανάτου του.

Την Δευτέρα προς Τρίτη μας ανέφερε η εντεταλμένη σύμβουλος της ΑΕΜΥ ΑΕ Ελένη Μπορμπουδάκη,σε επικοινωνία που είχαμε,  δεν θυμάται την ακριβή ώρα, διαπιστώθηκε ότι το ψυγείο του νεκροθαλάμου δεν λειτουργούσε, υπήρξε μάλλον κάποια διακοπή ρεύματος, διερευνάται. Σύμφωνα με πληροφορίες του Santorini Magazine η διαπίστωση έγινε την Τρίτη το πρωί και το ψυγείο είχε ρεύμα, κάποιο άλλο πρόβλημα υπήρχε που δεν επέτρεπε να λειτουργεί η ψύξη του.

Μόλις ολοκληρωθεί η συγκεκριμένη διαδικασία με τον ιατροδικαστή , ενώ έχει ενημερωθεί και η εισαγγελία, ανέφερε η εντεταλμένη σύμβουλος του ΓΝΘ, θα προχωρήσουν σε καταθέσεις και αναφορές των εργαζομένων της τεχνικής υπηρεσίας.

Σύμφωνα με την επικοινωνία που είχαμε με τον Πρόεδρο της ΑΕΜΥ ΑΕ, Κύριλλο Παπακυρίλλου είναι σε αναμονή της έκδοσης έκθεσης νεκροτομής του ιατροδικαστή προκειμένου να προσδιοριστεί  το χρονικό διάστημα που η σωρός έμεινε χωρίς την απαραίτητη ψύξη, το στάδιο της σήψης και να διερευνηθεί περαιτέρω η υπόθεση, αναμένουμε ίσως και σήμερα την απάντηση, ανέφερε.

Διαβάστε τη συνέχεια του ρεπορτάζ στο santorinimagazine.gr πατώντας ΕΔΩ

Δείτε επίσης