Τήνος: Το γατοχωριό στον Αγ. Φωκά, φτιαγμένο με μεράκι, αγάπη και αφοσίωση

απο Cyclades Open

Ενώ πολλοί συνάνθρωποί μας στην Ελλάδα βασανίζουν και εγκληματούν σε βάρος των ζώων, υπάρχουν και κάποιοι άλλοι που προσπαθούν να τα βοηθήσουν και να κάνουν πράγματα για αυτά. Αυτοί είναι παράδειγμα προς μίμηση για όλους μας. Είναι μια μικρή ελπίδα μέσα σε όλα αυτά τα άσχημα που γίνονται κάθε μέρα και μας κάνουν να νιώθουμε απογοήτευση.

Ένα τέτοιο παράδειγμα βλέπουμε και στον Άγιο Φωκά της Τήνου. Στις φωτογραφίες που ακολουθούν θα δείτε μικρά χωριά (έχουν και την ανάλογη ταμπέλα) για αδέσποτες γάτες. Και αυτό γιατί τα πρωτότυπα αυτά σπιτάκια έχουν κατασκευαστεί από ανθρώπους που αγαπάνε τα ζώα και έκαναν πράξη την αγάπη τους αυτή.

Ένα μεγάλο μπράβο στην κυρία που φροντίζει σε αυτά τα σημεία τις γάτες. Τις στειρώνει, τις εμβολιάζει, τις ταΐζει, τους βάζει νερό και θέλησε και να τις προστατεύσει φτιάχνοντας αυτά τα σπιτάκια. Όπως ξέρουμε στην Τήνο ο αέρας, είναι δυνατός. Τα σπιτάκια αυτά είναι ό,τι καλύτερο. Και για τη βροχή φυσικά. Οι γάτες μπαίνουν μέσα και προστατεύονται.

Μπράβο στην κυρία αυτή που νοιάστηκε για αυτά τα πλάσματα, τα οποία έχουν τόσο πολύ την ανάγκη μας. Οι άνθρωποι που προσφέρουν, όπως συχνά λέμε, είναι οι ήρωες της διπλανής πόρτας.


Ευχαριστούμε πολύ το Τήνοστoday γι’ αυτή την γεμάτη ελπίδα και αγάπη δημοσίευση. Για την όμορφη και ευχάριστη είδηση της ημέρας που μας έκανε να χαμογελάσουμε και σίγουρα θα κάνει και άλλους να χαμογελάσουν και -γιατί όχι-ν’ ακολουθήσουν το παράδειγμα της άγνωστης σ’ εμάς, αλλά πραγματικά υπέροχης κυρίας που φροντίζει αυτά τα μοναδικά πλάσματα με τα οποία συνυπάρχουμε, μας χρειάζονται και τα χρειαζόμαστε.

Να είστε καλά συνάδελφοι…!

Πηγή/Φωτογραφίες: Τήνοστoday.gr

Δείτε επίσης