Το καλοκαιράκι, άκρα και γυαλιά….

Χαρίλαος Ρούσσος

απο Cyclades Open

-Τέλειωσαν οι εκλογές, βγήκε ο Κούλης-ξέρω, δεν το περιμένατε-κι είπα να βγω κι εγώ  να γράψω τίποτα.

Έχει ζέστη.

Κι όταν έχει ζέστη βαριέμαι να κάθομαι στο γατοπάκι μου και να γράφω εξυπνάδες. Αυτή είναι ειδικότητα της ξινής που είναι παντός καιρού στο γράψιμο. Κάνει ζέστη γράφει. Κάνει κρύο; Πάλι γράφει.  Βρέχει; Αυτή εκεί, γράφει.

Στο τέλος θα κατεβούν τα δάχτυλά της σε απεργία, μπας και σταματήσει να γράφει να ησυχάσουμε.

-Έχω να σας πω πολλά νέα και πολλά παλιά νέα, αλλά δεν ξέρω αν έχει κάποιο νόημα, αφού όλα τα ξέρετε. Τα ξέρετε, αλλά ως εκεί. Να κάνετε κάτι με όσα ξέρετε δεν παίζει. Οπότε ποιο το νόημα;

Είναι κάτι σαν τις προβληματικές δηλώσεις που γίνονται τώρα στη Βουλή. Βγαίνουν όλοι ένας-ένας, λένε διάφορα κει πέρα, τάχατες πως θα τα κάνουν όλα σωστά και δίκαια και στην πορεία κάνουν άλλα λάθος και άδικα ή και τίποτα απολύτως.

Και μετά εσείς θα φωνάζετε πως «δεν είναι σωστό αυτό» και ο Κούλης ο πρωθυποκούλης θα σας λέει πως έχει μια νωπή εντολή ναααα! χωρίς συμπάθιο, σαν την Τρελλοπόνησο μεγάλη, 41τακατό. Δεν ξέρετε εσείς οι ψηφοφλώροι, οπότε να μην μιλάτε. Σε 4 χρόνια θα ξαναμιλήστε, αν επιβιώσετε.

-Και δεν καταλαβαίνω δηλαδή τι δεν σας αρέσει;

Οι άνθρωποι είναι επιστρήμονες. Δεν έχετε οδηγούς στ’ ασθενοφόρα και πεθαίνετε περιμένοντας το ΕΚΑΒ;

Κανένα πρόβλημα.

Βάζει οδηγούς πυροσβέστες. Τι 166, τί 199 δυο ψηφία είναι που τα γυρίζεις ανάποδα, όποιο και να πάρεις τηλέφωνο το ίδιο είναι.

Παίρνεις,  πατάς επιλογή 1-ασθενοφόρο, 2-πυροσβεστική.

Απλό.

Τι φωνάζετε; Άσε που αν βρεθεί καμιά φωτιά στο δρόμο εκεί που τα έχετε τεζάρει και σας μεταφέρουν, μπορεί να τη σβήσουν. Κι εχουν κοινά πράγματα μεταξύ τους ασθενοφόρο και πυροσβεστικό όπως η σειρήνα, ας πούμε.

Εμας εδώ στα νησιά θα μας μαζεύουν οι αντιδήμαρχοι…που καλύτερα να πεθάνει η ξινή παρά να την πάει αντιδήμαρχος οδηγός σε νοσοτρομείο.

-Θνιαααρρρρρ…άκουσα σήμερα στη Βουρλή τον Μητραυτάκι να λέει πως από το Σεπτέμβριο  θα βγάλετε και νέες ταυτότηκτες ηλεκτρονικές.

Κι είναι αυτός ο πως τον λένε να δεις…Ναφιός…Ναμησωσ’-κάπως έτσι και είπε πως με αυτές τις ταυτόκτητες θα σας φασκελώσουν.

Και κόντεψε να πνιγεί απ’ τα γέλια ο πρωθυποκούλης και βραχυκύκλωσε το Πρέντατορ στο κινητό του Χατζηβράκη πάνω στην ώρα που έκανε διάλεξη για την οικονομία που θα κάνετε.

Πάντως εγω αν ήμουν πρωθυποκούλης για τις νέες ταυτόκτητες θα έβαζα να καλείτε για πληροφορίες το τριψήφιο 666 και στην αναμονή θα έπαιζε Iron Maiden.

Η διαφορά μου με τον Κούλη πρωθυποκούλη είναι ότι εγώ είμαι γάτος και έχω χιούμορ….αυτός πάει στο «Μινιόν» να κλείσει παιδικά τραύματα.

-Σε πιο τοπικά νέα όλα πάνε καλά. Οι ξαπλώστρες και τα ομπρελοκαθίσματα κυμαίνονται σε κανονικά για την εποχή επίπεδα, δηλαδή φουλ της ξαπλώστρας με καρέ του ανάκλιντρου. Σε λίγο τις βλέπω να μπαίνουν και μέσα στη θάλασσα.

Αλλά είστε μίζεροι και δεν σας αρέσει η υγιής επιχειρηματικότητα. Να κολυμπάνε οι σερβιτόροι με τα Πάπερολ πριτς στον δίσκο μέσα στον εκβραχισμένο βυθό της Πλάκας, τίποτα δεν σας αρέσει πια οπισθοδρομικά ταγάρια.

Να δω λουόμενο να σαλπάρει με ανάκλιντρο και κουνουπιέρα για Πάρο, Ίο, Σαντορίνη και τι στον κόσμο. Φτάνει να βρεθεί και ο λουόμενος βέβαια γιατί πολύ κόσμο αυτόν δεν το λες.

Νομίζω πως η κυβέρνηση που έχετε βγάλει για να λύσει το θέμα θα ψηφιοποιήσει τον τουρτουρισμό και τους τουρτουρίστες. Άλλη λύση είναι να σας πείσει πως πρέπει να πηγαίνετε ο ένας στο κατάλυμα του άλλου για διακοπές.

Πάντως θα μπορούσατε να διαθέσετε τις πλεονάζουσες κλίνες για ασθενείς που δεν βρίσκουν κρεβάτι στο νοσοκομείο.  

-Χρρρρνιαρρρ… πολλή αλλαγή παίζει αυτή την ώρα στο βλήμα της Βουρλής…είμαι σίγουρος πως στο τέλος της 4ετίας θα έχετε γίνει αγνώριστοι!

Εγω πάντως νιώθω ασφαλής στην τοποθεσία Νάξος με  Μπαρμπιτσιώτη και Τρεκίλια σε κομβικής σημασίας χιπουργεία. Και Χρυσοβιολίδη, Χατζηβράκη, Κάδωνι….όλα καλά θα πάνε, να μην ανησυχείτε καθόλου. Μπορεί να είναι νέοι και άφθαρτοι, αλλά έχουν διάθεση για δουλειά, θα κάνουν και υπεργοργίες, δεν φοβούνται την κούραση.

Και θα ‘ρθει μια ανάπρηξη ναααααα…σαν ζέπελιν,  χωρίς το Λεντ μπροστά. Να πούμε κι ένα μπράβο στην κυβερνητική παράταξη που είναι η μόνη που εμπιστεύεται τον εαυτό της Χ 158 φορές!

Αυτοπεποίθηση όμως ε;

Να προετοιμάζεστε πάντως, γιατί έχετε να ψηφίσετε και για δήμαρχο. Η Νάξος φέτος πρέπει να μπει στο παγκόσμιο Χωλ οφ Φρέϊμ. Για ένα πορτοκαλί κολωνάκι ζούμε σ’ αυτό τον τόπο ορέ, πρέπει να συνεχιστεί η παράβρωση στον δήμο μας.

-Και τώρα να με συμπαθάτε, αλλά πρέπει να επισκεφτώ την άμμο μου επειγόντως.

Αν δεν βαρεθώ, θα σας ξαναγράψω.

 Καληνύχτα και…καλή τύχη

Κοτλέ διαγωνίως

Χαρίλαος

Υ.Γ.

Περικεφαλαία να πάρετε…και χλαμύδια.

Δείτε επίσης