Τουρκία: Βομβιστική επίθεση στο Υπουργείο Εσωτερικών στην Άγκυρα

απο Cyclades Open

Έκρηξη και πυροβολισμοί σημειώθηκαν, την Κυριακή (01/10) κοντά στο κτήριο του Υπουργείου Εσωτερικών της Τουρκίας, που βρίσκεται κοντά στο κοινοβούλιο, στην Άγκυρα, και οι αστυνομικές δυνάμεις έλαβαν εκτεταμένα μέτρα ασφαλείας στην περιοχή.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τη Δημόσια Ραδιοτηλεόραση της Τουρκίας (TRT), η Λεωφόρος Ατατούρκ έκλεισε για την κυκλοφορία λόγω της έκρηξης που ακούστηκε σε σημείο κοντά στην περιοχή Τζανκάγια. Μάλιστα, ειδικές μονάδες της τουρκικής Αστυνομίας έφτασαν στο σημείο. Η Πυροσβεστική Υπηρεσία, καθώς και ιατρικές ομάδες έχουν σπεύσει στην περιοχή.

Πριν από την τελετή για την έναρξη του δεύτερου νομοθετικού έτους της 28ης θητείας της Μεγάλης Τουρκικής Εθνοσυνέλευσης ακούστηκαν εκρήξεις και πυροβολισμοί στη Λεωφόρο Ισμέτ Ινονού, όπου βρίσκονται το Κοινοβούλιο και τα υπουργεία.

Ο υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας, Αλί Γιερλίκαγια, ανέφερε σε δήλωσή του ότι «υπήρξε τρομοκρατική βομβιστική επίθεση κατά του Υπουργείου Εσωτερικών» και ότι «ένας από τους τρομοκράτες αυτοπυρπολήθηκε και ο άλλος εξουδετερώθηκε από τις δυνάμεις Ασφαλείας».

Τουρκία, Άγκυρα, Έκρηξη, Κοινοβούλιο, Υπουργείο Εσωτερικών

Μάλιστα, ο κ. Γιερλίκαγια ανέφερε: «Γύρω στις 09:30, δύο τρομοκράτες που ήρθαν με ένα ελαφρύ επαγγελματικό όχημα μπροστά από την πύλη εισόδου της Γενικής Διεύθυνσης Ασφαλείας του Υπουργείου Εσωτερικών, διέπραξαν βομβιστική επίθεση. Ο ένας από τους τρομοκράτες αυτοπυρπολήθηκε και ο άλλος τρομοκράτης εξουδετερώθηκε. Κατά την έναρξη των πυροβολισμών, δύο αστυνομικοί μας τραυματίστηκαν ελαφρά. Εύχομαι στους ήρωές μας ταχεία ανάρρωση. Ο αγώνας μας θα συνεχιστεί αμείλικτα μέχρι να εξουδετερωθεί και ο τελευταίος τρομοκράτης».

Οι δυνάμεις ασφαλείας που έχουν σπεύσει στο σημείο έχουν στήσει φράγματα στην περιοχή.

Σημειώνεται ότι το τουρκικό κοινοβούλιο αναμενόταν να αρχίσει σήμερα τις εργασίες του, μετά την παύση για το καλοκαίρι.

Πηγή: ieidiseis.gr, nafemporiki.gr

Δείτε επίσης