ΒΙΒΛΙΟΓΕΩΓΡΑΦΙΑ: Η πρώτη ψηφιακή πλατφόρμα για την χαρτογράφηση εκδηλώσεων για το βιβλίο σε όλη την Ελλάδα

απο Cyclades Open

Η ΒΙΒΛΙΟΓΕΩΓΡΑΦΙΑ αποτελεί την πρώτη ψηφιακή πλατφόρμα που ασχολείται αποκλειστικά με την χαρτογράφηση εκδηλώσεων για το βιβλίο σε όλη την Ελλάδα. Η πλατφόρμα σκοπεύει στην έγκαιρη ενημέρωση των βιβλιόφιλων, την καταγραφή των εκδηλώσεων βιβλίου, τη διασύνδεση δημιουργών, φορέων και επαγγελματιών από τον χώρο του βιβλίου, καθώς επίσης στην ανάδειξη των πολλαπλών ρόλων του βιβλίου και την καλλιέργεια της φιλαναγνωσίας στη χώρα μας. Στόχος μας είναι να αναδειχθεί η σύγχρονη ελληνική λογοτεχνική παραγωγή και να υποστηριχθεί η φιλαναγνωσία με τα εργαλεία του ψηφιακού πολιτισμού. Επίσης, ένα ευρύτερο κοινό, εντός και εκτός Ελλάδας, θα μπορεί να έχει άμεση και σύγχρονη εποπτεία της λογοτεχνικής δραστηριότητας στην χώρα. Στον ιστότοπο της ΒΙΒΛΙΟΓΕΩΓΡΑΦΙΑΣ είναι προσβάσιμες ανά κατηγορία, ανά περιοχή και ημερομηνία, παρουσιάσεις βιβλίων, εργαστήρια και ημερίδες, παραστάσεις και podcast, εκπομπές και συναντήσεις λεσχών ανάγνωσης και λογοτεχνικών ομάδων από τον Ιανουάριο 2023 και έπειτα.

Η ομάδα εργασίας αναζητά και συλλέγει σε καθημερινή βάση τις εκδηλώσεις βιβλίου κάθε είδους για παιδιά και για ενήλικες (βιβλιοπαρουσιάσεις, διαλέξεις, σεμινάρια και εργαστήρια, εκθέσεις βιβλίου, συνέδρια, συναντήσεις οργανωμένες από λέσχες ανάγνωσης, θεατρικές παραστάσεις, ραδιοφωνικές εκπομπές, προβολές ταινιών που βασίζονται σε βιβλία κ.ά.). Έχουν καταχωρηθεί 650 εκδηλώσεις μέχρι σήμερα για την πληροφόρηση των βιβλιόφιλων αλλά και για την καταγραφή τους με σκοπό την καλύτερη τεκμηρίωση της σύγχρονης ιστορίας του βιβλίου στην Ελλάδα.

Η ομάδα της ΒΙΒΛΙΟΓΕΩΓΡΑΦΙΑΣ καλεί τους/τις ενδιαφερόμενους/ες να αποστέλλουν τις εκδηλώσεις που οργανώνουν ή εκείνες στις οποίες συμμετέχουν, μαζί με τυχόν παρατηρήσεις τους στην ηλεκτρονική διεύθυνση bookgeog@gmail.com, όπου κάθε ενδιαφερόμενος/η μπορεί να αναζητήσει οποιαδήποτε διευκρίνιση ή άλλη πληροφορία.

Το έργο σχεδιάστηκε και υλοποιείται από το Εργαστήριο Ιστορίας του Βιβλίου (ΕΙΒ) του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών του ΕΚΠΑ υπό την αιγίδα και με τη χρηματοδότηση του Υπουργείου Πολιτισμού. 

https://www.bookgeography.gr/

https://www.facebook.com/bookgeography.gr/

Δείτε επίσης