ΥΠΡΟΠΟ: “Οι νέες ταυτότητες δεν έχουν τίποτα το δαιμονισμένο”- Στην ουρά για την επανέκδοση πριν μπεί το… τσιπάκι

απο Cyclades Open

Αυξημένη είναι το τελευταίο διάστημα η κίνηση στα αστυνομικά τμήματα της χώρας για την επανέκδοση ταυτότητας, ανανεώνοντας δηλαδή την ταυτότητα παλαιού τύπου, που αναμένεται ότι θα έχει δεκαετή ισχύ, προτού γίνουν διαθέσιμες οι νέες ταυτότητες, οι οποίες θα έχουν αποθηκευμένα στοιχεία όπως το πατρώνυμο και το μητρώνυμο και τον αριθμό δημοτολογίου.

Πηγές της Αστυνομίας απέδωσαν τις μεγάλες ουρές στην έλλειψη προσωπικού λόγω της θερινής περιόδου, ωστόσο, η μεγάλη προσέλευση- που σε ορισμένες περιπτώσεις ξεκινάει από τις 5:00 το πρωί- έχει επίσης συνδεθεί με τις αντιδράσεις ορισμένων για την ψηφιακή μορφή που θα έχει η νέα ταυτότητα, με την φοβία ότι θα διαθέτει τσιπάκι που θα επιτρέπει την διαρκή παρακολούθηση και εκτιμώντας ότι η ψηφιακή μορφή είναι ασύμβατη με τη χριστιανική πίστη.

Στο θέμα αναφέρθηκε και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Οικονόμου, σε δηλώσεις του στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ. «Οι καινούριες ταυτότητες δεν έχουν τίποτα το εξωγήινο ή το αντιχριστιανικό και δαιμονισμένο για κανέναν. Είναι το όχημα για να προσαρμοστεί η Ελλάδα στις απαιτήσεις του σύγχρονου κόσμου και να μπορούμε να ταξιδεύουμε με ασφάλεια, να είμαστε συμβατοί στις υποχρεώσεις μας στην ΕΕ», είπε.

«Αυτοί που δηλητηριάζουν τα μυαλά των ανθρώπων οφείλουν να γνωρίζουν ότι ο κόσμος, η ανθρωπότητα, πέρασε Διαφωτισμό. Η Ελλάδα βρίσκεται στον 21ο αιώνα. Η πίστη, ο σεβασμός, οι ευαισθησίες είναι εσωτερικά ζητήματα του καθενός που δεν τίθενται όμως την παραμικρή διακικνδύνευση με την ανάγκη προσαρμογής στις απαιτήσεις που ακολουθούν εκατοντάδες πολίτες στον κόσμο», πρόσθεσε.

Απαντώντας στην ερώτηση αν θα ισχύουν οι παλιές ταυτότητες αφού ξεκινήσει η έκδοση των νέων, ο κ, Οικονόμου σημείωσε ότι υπάρχει μία συγκεκριμένη νομοθεσία, την οποία «θα δούμε πώς θα συγχρονίσουμε με τις υποχρεώσεις που υπάρχουν για την χρήση των νέων ταυτοτήτων».

Πηγή: naftemporiki.gr

Δείτε επίσης