24ωρη πανελλαδική απεργία της ΠΟΕΔΗΝ: Ποιοι συμμετέχουν, τι γίνεται στις Κυκλάδες-Παν-αιγαιακή κινητοποίηση στις 6 Νοεμβρίου στην Αθήνα

απο Cyclades Open

Πανελλαδική 24ωρη απεργία κήρυξαν οι εργαζόμενοι στην Υγεία για την Πέμπτη 2 Νοεμβρίου. Όπως ανακοίνωσε η ΠΟΕΔΗΝ η Πανελλαδική Πανυγειονομική Κινητοποίηση και Πανελλαδική Συγκέντρωση θα γίνει στις 8.30πμ. Πλατεία Μαβίλη. Μετά θα ακολουθήσει πορεία στο Μέγαρο Μαξίμου -Βουλή- Υπουργείο Οικονομικών- Υπουργείο Υγείας

Στις Κυκλάδες

Τη συμμετοχή του στην 24ωρη απεργία της ΠΟΕΔΗΝ σήμερα Πέμπτη 2 Νοεμβρίου, έκανε γνωστή ο Σύλλογος Εργαζομένων στο Νοσοκομείο Σύρου, ο οποίος με ανακοίνωσή του, παραθέτει για μία ακόμη φορά τις σημαντικές ελλείψεις που υπάρχουν σε ιατρικό, νοσηλευτικό, αλλά και διοικητικό προσωπικό.

Ο Σύλλογος καλεί τους εργαζόμενους του νοσοκομείου, αλλά και τους κατοίκους της Σύρου, σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 13:30, έξω από την κεντρική πύλη του “Βαρδάκειου και Πρώιου”.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του Συλλόγου “παρά τις αλλεπάλληλες προσπάθειες που έκανε ο Σύλλογος Εργαζομένων του Νοσοκομείου Σύρου τον τελευταίο 1,5 χρόνο για να αναδειχθεί η κλιμακούμενη υποστελέχωση και υποβάθμιση του μοναδικού δευτεροβάθμιου Νοσοκομείου των Κυκλάδων, και παρά τη συνάντηση επιτροπής τοπικών φορέων, βουλευτών και εργαζομένων με τον Υπουργό Υγείας τον Ιούνιο του 2022, η κατάσταση όχι μόνο δεν αντιστράφηκε αλλά αντίθετα συνεχίζει να επιδεινώνεται, χωρίς να διαφαίνονται σημάδια ανάκαμψης από την κρίση στον ορίζοντα.

Ενώ το Νοσοκομείο Σύρου θεωρητικά αναβαθμίζεται με τη δημιουργία νέων και σημαντικών τμημάτων (Παιδιατρική, Μονάδα Αυξ. Φροντίδας, Τμ. Μοριακού Ελέγχου, Κλινική COVID, Ογκολογική Υπομονάδα) και άρα χρειάζεται επιπλέον τουλάχιστον 40 εργαζόμενους για να λειτουργήσει με στοιχειώδη ασφάλεια, τα τελευταία δυο χρόνια οι μόνιμοι υπάλληλοι, αντί να αυξάνονται, έχουν μειωθεί κατακόρυφα. Ακόμα και οι συμβασιούχοι που προσλήφθηκαν δεν επαρκούν για να αναπληρώσουν αριθμητικά ούτε καν τους συνταξιοδοτηθέντες”.

Σε συμβολική κινητοποίηση προχωρά η Συντονιστική Επιτροπή Πολιτών Θήρας για την στελέχωση του Γενικού Νοσοκομείου Σαντορίνης  καλώντας τους κατοίκους του νησιού σε διαμαρτυρία την Πέμπτη 2 Νοεμβρίου στις 17:00 στην πλατεία των Φηρών, συμμετέχοντας στις κινητοποιήσεις που θα γίνουν την ημέρα απεργίας των υγειονομικών.

Πρόκειται για μια συμβολική κινητοποίηση αναφέρει η συντονιστική επιτροπή στην ανακοίνωση της  στο πλαίσιο κοινών δράσεων που διοργανώνουν εργατικά κέντρα και συλλογικοί φορείς  στα νησιά του Αιγαίου διαμαρτυρόμενοι για την ραγδαία υποβάθμιση των δημόσιων υπηρεσιών Υγείας.

Παν-αιγαιακή κινητοποίηση στις 6 Νοεμβρίου στην Αθήνα στο Υπουργείο Υγείας η οποία αποφασίστηκε σε διαδικτυακή σύσκεψη που έγινε στις 13 Οκτωβρίου  μετά από πρόσκληση του Εργατικού Κέντρου Σάμου και  με την συμμετοχή των Εργατικών Κέντρων, Νομαρχιακών Τμημάτων της ΑΔΕΔΥ, σωματείων εργαζομένων στα νοσοκομεία του Αιγαίου.

Στη σύσκεψη  παρουσιάστηκε πρόταση  βασισμένη σε κοινό πλαίσιο για την υγεία στα νησιά του Αιγαίου, ενω αποφασίστηκε τα συνδικάτα σε συντονισμό και κοινή δράση, να οργανώσουν τον αγώνα του λαού των νησιών για να δοθούν λύσεις στην εγκατάλειψη που βιώνουμε στην υγεία με κίνδυνο πολλές φορές την ίδια μας τη ζωή, αναφέρεται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση.

Οι Κομματικές Οργανώσεις Νάξου του ΚΚΕ με αφορμή τα προβλήματα και τις ελλείψεις στις δομές υγείας του νησιού, και σε συνέχεια της ερώτησης που κατέθεσε η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ προς τον υπουργό Υγείας, καλούν τον λαό της Νάξου σε παράσταση διαμαρτυρίας το Σάββατο 4 Νοέμβρη και ώρα 10:00, στην είσοδο του Γενικού Νοσοκομείου Νάξου.

Δείτε επίσης