Αντίο Μαργαρίτα… Έφυγε από τη ζωή η αγωνίστρια της Αριστεράς Μαργαρίτα Γιαραλή

απο Cyclades Open

Έφυγε από τη ζωή η αγωνίστρια της Αριστεράς Μαργαρίτα Γιαραλή. Η Μαργαρίτα Γιαραλή βασανίστηκε και φυλακίστηκε για τις ιδέες και τους αγώνες της τόσο κατά τη διάρκεια της δικτατορίας όσο και μετά την εξέγερση του Πολυτεχνείου. 

Γεννήθηκε στην Αθήνα και μεγάλωσε στα Γιάννινα. Φοιτήτρια της Ανωτάτης Γεωπονικής Σχολής, μέλος της Δημοκρατικής Νεολαίας Λαμπράκη και μετά την επιβολή της δικτατορίας το 1967 ιδρυτικό μέλος της αντιδικτατορικής οργάνωσης «Ρήγας Φεραίος». Με τη διάσπαση του κομμουνιστικού κόμματος το 1968 συντάχθηκε στις ανανεωτικές δυνάμεις του Κ.Κ.Ε. Εσωτερικού. Συνελήφθη το 1968 και καταδικάστηκε με τον Α.Ν. 509 σε 25 χρόνια φυλάκιση, αποφυλακίστηκε με την αμνηστία τον Αύγουστο του 1973 και συνελήφθη ξανά μετά την εξέγερση του Πολυτεχνείου.

Από τη μεταπολίτευση και μετά, συνέχισε να δίνει τους αγώνες της ως στέλεχος του ΚΚΕ Εσωτερικού, του Συνασπισμού και του ΣΥΡΙΖΑ.

Η Μαργαρίτα ήταν παντρεμένη με τον αγωνιστή και πρώην βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ από τη Νάξο Νίκο Μανιό.  Η πολιτική κηδεία της θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή στις 11:30 στο νεκροταφείο της Καισαριανής.

Το Cyclades Open εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένεια και στους οικείους της πιστεύοντας πως οι άνθρωποι σαν την Μαργαρίτα Γιαραλή ποτέ δε φεύγουν από κοντά μας, υπάρχουν πάντα μέσα από τις πράξεις τους για να φωτίζουν το δρόμο μας σε σκοτεινούς καιρούς με το παράδειγμά τους, διαχρονικά, μέσα απ’ τους δημοκρατικούς αγώνες.

Πηγή: ΑΥΓΗ

Δείτε επίσης