Απρίλιος 1994: Το πρώτο ελληνικό e-book από τον Διαμαντή Φλωράκη

απο Cyclades Open

Τo 1994 o οραματιστής συγγραφέας Διαμαντής Φλωράκης (γεν.1935) κυκλοφορεί σε δισκέτα το πρώτο ελληνικό ηλεκτρονικό βιβλίο: “Εσχατολογική Ουτοπία – Επιστροφή στο Μέλλον” (μυθιστόρημα επιστημονικής φαντασίας).

Εφημερίδα ΜΕΣΗΜΒΡΙΝΗ (5/4/1994)

«Ιδού που εκδόθηκε και το πρώτο βιβλίο ηλεκτρονικής μορφής στην Ελλάδα, το πρώτο λογοτεχνικό βιβλίο σε μορφή δισκέτας! Η εποχή της ηλεκτρονικής βιβλιοθήκης καταφθάνει με γοργό ρυθμό και στα καθ’ ημάς και αρχή πλέον έγινε με το μυθιστόρημα «Επιστροφή στο μέλλον» του Δ. Φλωράκη το οποίο κυκλοφόρησε από το «Άπειρον» που ειδικεύεται ακριβώς στις ηλεκτρονικές εκδόσεις.

Η έκδοση πάντως είναι πειραματική για να μετρήσει τις αντιδράσεις των αναγνωστών. Δηλαδή κατά πόσον αυτοί είναι έτοιμοι, όχι βεβαίως να εγκαταλείψουν την παραδοσιακή ανάγνωση μέσω των βιβλίων, του τυπωμένου χαρτιού, αλλά και να αρχίσουν να εξοικειώνονται με την απόλαυση της ανάγνωσης μέσω της θεωρούμενης ψυχρής οθόνης».


Ο Διαμαντής Φλωράκης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1935. Έχει εκδώσει είκοσι βιβλία τα τελευταία πενήντα χρόνια μετά από μια πολύ παραγωγική καριέρα που εκτείνεται από το 1963 μέχρι σήμερα. Το έργο του με τίτλο «Eschatological Un-Reality/Existential Anarchy» -που ολοκληρώνεται σε έντεκα τόμους- θεωρείται μείζονος σημασίας. Η φαντασία και η φιλοσοφική σκέψη είναι τα κύρια χαρακτηριστικά των βιβλίων του.

Δείτε επίσης