Αυξάνει δραματικά ο αριθμός των θυμάτων – 1.799 οι νεκροί εκ των οποίων 583 παιδιά-Ένας νεκρός εικονολήπτης στο Ν. Λίβανο

απο Cyclades Open

Τουλάχιστον 1.799 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί στη Γάζα από ισραηλινά πλήγματα, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της Γάζας.

Μεταξύ των νεκρών είναι 583 παιδιά και 351 γυναίκες, ανέφερε το υπουργείο στην τελευταία ενημέρωσή του την Παρασκευή.

Επιπλέον 6.388 έχουν τραυματιστεί από το Σάββατο, ανέφερε.

Επιβεβαιώθηκε ο θάνατος εικονολήπτη του Reuters στο νότιο Λίβανο

“Με βαθιά θλίψη πληροφορηθήκαμε ότι ο εικονολήπτης μας, Issam Abdallah, σκοτώθηκε. Ο Issam ήταν μέλος του συνεργείου του πρακτορείου στο νότιο Λίβανο που παρείχε ζωντανό σήμα βίντεο”, αναφέρει η ανακοίνωση του πρακτορείου.

REUTERS/Emilie Madi

Ένας εικονολήπτης του Reuters έχασε τη ζωή του την Παρασκευή στον νότιο Λίβανο, σύμφωνα με το πρακτορείο. Ειδικότερα, σε ανακοίνωση σημειώνεται ότι ο εικονολήπτης Issam Abdallah, σκοτώθηκε και δύο δημοσιογράφοι του τραυματίστηκαν την ώρα που ένα συνεργείο παρείχε ζωντανό σήμα.

Περιστασιακές φονικές συγκρούσεις έχουν ξεσπάσει στα σύνορα Ισραήλ-Λιβάνου μεταξύ του ισραηλινού στρατού και των υποστηριζόμενων από το Ιράν μαχητών της Χεζμπολάχ μετά την αιφνιδιαστική επίθεση της Χαμάς το περασμένο Σαββατοκύριακο.

«Αναζητούμε επειγόντως περισσότερες πληροφορίες, συνεργαζόμαστε με τις αρχές της περιοχής και στηρίζουμε την οικογένεια και τους συναδέλφους του Ισσάμ», δήλωσε εκπρόσωπος του Reuters και πρόσθεσε: «Οι σκέψεις μας είναι με τις οικογένειές τους σε αυτές τις τρομερές στιγμές». Ο Αμπντάλα δημοσίευσε νωρίτερα την Παρασκευή ένα βίντεο στο Instagram με καπνό που έβλεπε από ένα χωριό στο νότιο Λίβανο.

Δείτε επίσης