Δρομολόγια ΚΤΕΛ: Κοινή ανακοίνωση – διαμαρτυρία του Πνευματικού Κέντρο Κωμιακής Νάξου, Συλλόγου Γυναικών και Συλλόγου Κορωνίδας Αθήνας

απο Cyclades Open

Κοινή ανακοίνωση εξέδωσαν το Πνευματικό Κέντρο Κωμιακής Νάξου, ο Σύλλογος Γυναικών και ο Σύλλογος Κορωνίδας Αθήνας που διαμαρτύρονται για τα δρομολόγια του ΚΤΕΛ Νάξου που δεν συμπεριλαμβάνουν στα τακτικά τους δρομολόγια τα χωριά-από και προς τη Χώρα- το καλοκαίρι ώστε να εξυπηρετούνται επαρκώς τόσο οι μόνιμοι κάτοικοι που δεν διαθέτουν αυτοκίνητο, όσο και οι επισκέπτες.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Με αφορμή την ανακοίνωση των καλοκαιρινών δρομολογίων του ΚΤΕΛ Νάξου, αναφέρουμε τα εξής:

Το πρόγραμμα του ΚΤΕΛ, είναι άλλο ένα δείγμα της εγκατάλειψης και υποβάθμισης των ορεινών χωριών, που αποκλείει την δυνατότητα των επισκεπτών, αλλά και των μόνιμων κατοίκων, να εξυπηρετηθούν από τα μέσα μεταφοράς.

Επισημάνουμε ότι και τον χειμώνα, η κατάσταση είναι τραγική, με τα λιγοστά δρομολόγια και το αυξημένο κόστος των εισιτηρίων. Με αυτές τις συνθήκες οι κάτοικοι των ορεινών χωριών, αποκλείονται από τη δυνατότητα πρόσβασης ακόμα και σε υπηρεσίες υγειας, αλλά και τις καθημερινές ανάγκες.

Απαιτούμε επαρκή, φθηνά και ασφαλή δρομολόγια όλο τον χρόνο, που θα καλύπτουν τις ανάγκες των κατοίκων και επισκεπτών.

Να υπάρχει καθημερινά δρομολόγιο από Απόλλωνα προς Χώρα και επιστροφή το μεσημέρι.

Βραδινό δρομολόγιο από και προς τη Χώρα.

Σύνδεση παραλιακά, ώστε να εξυπηρετούνται οι οικισμοί.

Καλούμε όλους τους συλλόγους και φορείς, να συντονίσουμε τη δράση μας, για την επίλυση του συγκοινωνιακού, αλλά και άλλων οξυμένων προβλημάτων της ορεινής Νάξου.

📸Tango7174/Wikimedia commons

Δείτε επίσης