Έβρος: Καταρρέουν οι κατηγορίες των “σερίφηδων” – Ελεύθεροι οι τέσσερις πρώτοι μετανάστες

απο Cyclades Open

Ελεύθεροι και χωρίς περιοριστικούς όρους αφέθηκαν οι 4 από τους 13 μετανάστες που κατηγορήθηκαν -μετά τους ισχυρισμούς των αυτόκλητων “σερίφηδων” για εμπρησμό στον Έβρο, και οι οποίοι είχαν πέσει θύματα ρατσιστικής βίας από ντόπιους που τους κλείδωσαν σε τρέιλερ φορτηγού και σε ζωντανή μετάδοση στα social media καλούσαν σε πογκρόμ κατά μεταναστών και προσφύγων.

Παρά το γεγονός ότι οι 14 μετανάστες, 9 με καταγωγή από τη Συρία και 4 από το Πακιστάν, αρχικά οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα πλημμελειοδικών Αλεξανδρούπολης κι αυτός τους παρέπεμψε στον ανακριτή, με τις κατηγορίες της απόπειρας εμπρησμού με κίνδυνο την ανθρώπινη ζωή, κατασκευής και κατοχής εκρηκτικών υλών και παράνομης εισόδου στην χώρα, τελικά οι τέσσερις από αυτούς Αφέθηκαν ελεύθεροι.

Οι υπόλοιποι 9 αναμένεται να απολογηθούν τη Δευτέρα (28/6).

Αντιθέτως, οι αυτόκλητοι σερίφηδες, ο 45χρονος αλβανικής καταγωγής από την Αλεξανδρούπολη και οι 2 συνεργάτες του, τέθηκαν σε κατ’ οίκον περιορισμό.

Σύμφωνα με την πρόταση του Εισαγγελέα οι κατηγορίες που αποδίδονται στους τρεις συλληφθέντες αφορούν στη διέγερση σε διάπραξη εγκλημάτων, βιαιοπραγίες ή διχόνοια με ρατσιστικά κίνητρα σε συνδυασμό με αρπαγή με ρατσιστικά κίνητρα από κοινού και συναυτουργία και έκθεση σε κίνδυνο, ενώ τον ιδιοκτήτη του οχήματος βαρύνει και η κατηγορία της παράβασης της νομοθεσίας περί προσωπικών δεδομένων.

Την ίδια στιγμή, όπως έκανε γνωστό με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο δικηγόρος Θανάσης Καμπαγιάννης, το επείγον crowd-funding του omniatv για τη νομική υποστήριξη των μεταναστών ολοκληρώθηκε μέσα σε 8 ώρες!

“Το επείγον crowd-funding του omniatv μέχρι την Κυριακή ολοκληρώθηκε μέσα σε 8 ώρες. Είναι ωραίο να ξέρεις ότι πίσω από τους δικηγόρους που ανέλαβαν να τρέξουν σε τμήματα και δικαστήρια χωρίς αντάλλαγμα στέκονται εκατοντάδες και χιλιάδες άνθρωποι που βάζουν πλάτη.

Το χτεσινοβραδινό νέο της αποφυλάκισης χωρίς όρους των πρώτων 4 προσφύγων από τους 13 είναι προμήνυμα καλών εξελίξεων για τη Δευτέρα. Καμία απόπειρα εμπρησμού δεν υπήρξε ούτε ως υποψία, σε αντίθεση με τα βαριά αδικήματα της αρπαγής και της έκθεσης. Η υπόθεση αποκαθίσταται στις πραγματικές της διαστάσεις. Οι συνάδελφοι που θα εργαστούν για την υπόθεση, θα μας ενημερώνουν για τις εξελίξεις”, έγραψε συγκεκριμένα.

Πηγή: NEWS247

📸jhusemannde/Pixabay

Δείτε επίσης