Η γηραιότερη γάτα του κόσμου ετοιμάζεται να κλείσει τα 27 της χρόνια

απο Cyclades Open

Η γάτα έλαβε επίσημη αναγνώριση από τα Παγκόσμια Ρεκόρ Γκίνες την Πέμπτη, στην ηλικία που έσπασε το ρεκόρ των 26 ετών και 329 ημερών. Όπως μεταδίδει το cnn, αν και έχει κακή όραση και είναι κουφή, φέρεται να είναι καλά στην υγεία της.

«Ήξερα από την αρχή ότι η Flossie ήταν μια ξεχωριστή γάτα, αλλά δεν φανταζόμουν ότι θα μοιραζόμουν το σπίτι μου με μια κάτοχο παγκόσμιου ρεκόρ», δήλωσε η ιδιοκτήτρια Vicki Green, η οποία την υιοθέτησε αφού το ηλικιωμένο κατοικίδιο παραδόθηκε στη βρετανική φιλανθρωπική οργάνωση για την προστασία των γατών Cats Protection τον Αύγουστο.

«Είναι τόσο τρυφερή και παιχνιδιάρα, ιδιαίτερα γλυκιά όταν θυμάσαι πόσο μεγάλη είναι. Είμαι πάρα πολύ περήφανη που η Cats Protection με ταίριαξε με μια τόσο καταπληκτική γάτα», πρόσθεσε.

Η Flossie έχει περάσει από πολλά σπίτια από τότε που ζούσε ως αδέσποτο γατάκι κοντά στο νοσοκομείο Merseyside στο Λίβερπουλ της βορειοδυτικής Αγγλίας, τους πρώτους μήνες της ζωής της το 1995.

Υιοθετήθηκε από έναν εργαζόμενο στο νοσοκομείο, με τον οποίο έζησε για 10 χρόνια πριν πεθάνει ο ιδιοκτήτης της. Την Flossie ανέλαβε η αδελφή του εκλιπόντος ιδιοκτήτη της. Μετά από 14 χρόνια, ο δεύτερος ιδιοκτήτης της πέθανε. Στη συνέχεια έμεινε με τον γιο του δεύτερου ιδιοκτήτη της για τρία χρόνια, πριν την εμπιστευτούν οι εθελοντές της Cats Protection.

Τότε ήταν που άρχισε να διαδίδεται η είδηση για τη μεγάλη ηλικία της και ξεκίνησε το ταξίδι για την επιβεβαίωση του ρεκόρ της.

«Μείναμε άναυδοι όταν είδαμε ότι τα κτηνιατρικά αρχεία της Flossie έδειχναν ότι ήταν 27 ετών», δήλωσε στην ανακοίνωση η Naomi Rosling, συντονίστρια του παραρτήματος της φιλανθρωπικής οργάνωσης.

Οι περισσότεροι ιδιοκτήτες γατών προτιμούν να υιοθετήσουν μια πολύ νεότερη γάτα, με τα ηλικιωμένα ζώα να ζουν συχνά τις τελευταίες τους ημέρες σε καταφύγια, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

«Πάντα ήθελα να δώσω στις ηλικιωμένες γάτες μια άνετη μετέπειτα ζωή», δήλωσε η Green, η οποία ελπίζει ότι η ιστορία της Flossie θα ενθαρρύνει τους πιθανούς ιδιοκτήτες γατών να προσφέρουν καταφύγιο σε ηλικιωμένα κατοικίδια.

Η γηραιότερη γάτα που έζησε ποτέ, η Creme Puff, έφτασε σε ηλικία 38 ετών και τριών ημερών και πέθανε στις 6 Αυγούστου του 2005.

Πηγή: ΕΘΝΟΣ

Δείτε επίσης