Κοινό Τηνίων: Οικονομία μικρής κλίμακας, ισόρροπη ανάπτυξη-Τί έγινε στην εκδήλωση

απο Cyclades Open


Την δεύτερη από τις έξι ανοιχτές εκδηλώσεις συνδιαμόρφωσης του προγράμματός της, ολοκλήρωσε το Σάββατο 10 Ιουνίου, η Ανεξάρτητη Δημοτική Κίνηση “Κοινό Τηνίων”, με τίτλο “Οικονομία Τοπικής Κλίμακας και Ισόρροπη Ανάπτυξη”.

Αρχικά, τοποθετήθηκαν οι εισηγητές της εκδήλωσης με την εξής σειρά:

1. Γιάννης Βιδάλης, τοπογράφος μηχανικός και επιχειρηματίας στον κλάδο του τουρισμού
2. Δέσποινα Νάζου, κοινωνική ανθρωπολόγος, μεταδιδακτορική ερευνήτρια στο Πανεπιστήμιο Κρήτης
3. Γιάννης Πόντης, αγρότης
4. Γιάννης Ασπρόμουγκος, γεωπόνος, φυτοπαθολόγος
5. Γιάννης Μπίλλας, εκπαιδευτικός, βιοκαλλιεργητής, συγγραφέας και θεωρητικός της αποανάπτυξης

Οι εισηγητές αναφέρθηκαν στα θετικά και τα αρνητικά της τουριστικής ανάπτυξης και του μαζικού τουρισμού, στην ανάγκη ενίσχυσης της αγροτικής παραγωγής και της κτηνοτροφίας, στην μεταποίηση των προϊόντων και στην υπεραξία που τους προσδίδει αλλά και στην ανάγκη αλλαγής πολιτικής κατεύθυνσης τόσο τοπικά όσο και παγκόσμια. Κατατέθηκαν επίσης, προτάσεις και λύσεις, οι οποίες θα μπορούσαν να υλοποιηθούν ή να ενισχυθούν από τον Δήμο Τήνου.

Μετά τις πολύ ενδιαφέρουσες εισηγήσεις ακολούθησαν ερωτήσεις και τοποθετήσεις από τους συμμετέχοντες, σε μια συζήτηση που ολοκλήρωσε την διαδικασία και οδήγησε σε χρήσιμα συμπεράσματα για την σύνταξη του προγράμματος του Κοινού Τηνίων για την διοίκηση του Δήμου Τήνου.

Η Ανεξάρτητη Δημοτική Κίνηση “Κοινό Τηνίων” θα συνεχίσει την συνδιαμόρφωση του προγράμματός της, μέσα από μία σειρά τεσσάρων ακόμη εκδηλώσεων, με την πρώτη από αυτές να αφορά τον Πολιτισμό. Συνδυάζοντας την γνώση των επιστημόνων, την εμπειρία και τα βιώματα των ανθρώπων της Τήνου και την συλλογική επεξεργασία και συζήτηση, διαμορφώνουμε την βέλτιστη πολιτική πρόταση για τον Δήμο μας.Δείτε επίσης