Λύκειο Τραγαίας Νάξου-Βουλή των Εφήβων: Βήματα Δημοκρατίας-κάνοντας πράξη τη συμμετοχή. Αφοπλίζοντας τη βία

απο Cyclades Open

Οι μαθήτριες και οι μαθητές του Γενικού Λυκείου Τραγαίας υλοποιώντας το πρόγραμμα της Βουλής των Εφήβων εργαζόμενοι συλλογικά εκφράζονται δημιουργικά δίνοντας έμφαση σ’ ένα τεράστιο ζήτημα: Στη βία και στις μορφές βίας που συναντούμε μέσα στην κοινωνία.

Έδωσαν έμφαση στην έμφυλη, ενδοοικογενειακή και σχολική βία εντοπίζοντας τα είδη των  κακοποιητικών συμπεριφορών, μαθαίνοντας το ρόλο των υπηρεσιών στήριξης και διερευνώντας τους τρόπους με τους οποίους ” δίνουμε  κόκκινη κάρτα στη βία “.

Τα μέλη των ομάδων εξέφρασαν τον προβληματισμό τους σχετικά με το θέμα αξιοποιώντας τους συνδέσμους και το υλικό που έστειλε το Ίδρυμα.

Οι δημιουργικές εργασίες που ολοκλήρωσαν είχαν ποικίλες μορφές: κείμενα, power point, σκηνοθεσία και γύρισμα ταινίας μικρού μήκους, συγγραφή στίχων και μελοποίηση-μουσική εκτέλεση τραγουδιού.

Το υλικό θα δημοσιευτεί στην ιστοσελίδα της Βουλής των εφήβων και μαθήτρια του ΓΕΛ Τραγαίας Νάξου θα αντιπροσωπεύσει τη σχολική κοινότητα στην ΚΖ Σύνοδο, που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα τον Σεπτέμβριο του 2023.

Δείτε επίσης