Ν. Χαραλαμπίδης – Greenpeace: Είμαστε 20 χρόνια πίσω στην ανάληψη δράσης για τη βιωσιμότητα

απο Cyclades Open
9o Οικονομικό Forum Δελφών GREENPEACE

«Συμφωνούμε στο αφήγημα, διστάζουμε στη δράση» τόνισε ο Νίκος Χαραλαμπίδης, Γενικός Διευθυντής του ελληνικού γραφείου της Greenpeace, σε πάνελ με τίτλο «Χτίζοντας την εμπιστοσύνη στο Πράσινο: Δεσμεύσεις και αποτελέσματα,  στο πλαίσιο του 9ου Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών που πραγματοποιείται στους Δελφούς από τις 10 έως τις 13 Απριλίου, υπό την αιγίδα της Α.Ε. Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου, όπως αναφέρει το ertnews.gr.

Όπως χαρακτηριστικά τόνισε ο Νίκος Χαραλαμπίδης «δεν χρειαζόμαστε την ευρωπαϊκή στρατηγική για να καταλάβουμε τι συμβαίνει». Σημείωσε ακόμα πως αν αυτά που λένε οι επιχειρήσεις για τις προσπάθειες που κάνουν στην κατεύθυνση της βιωσιμότητας «ήταν αλήθεια, τότε θα ζούσαμε σε άλλο πλανήτη». 

«Για να δούμε πόσο βαθιές είναι οι αλλαγές πρέπει να δούμε πόσο έχει προχωρήσει ο εταιρικός κόσμος. Πρέπει να μιλήσουμε για βαθιές αλλαγές στον τρόπο παραγωγής», δήλωσε ο ίδιος. Παράλληλα, ξεκαθάρισε πως «πρέπει να κινηθούμε ταχύτερα και εξυπνότερα στο πώς αλληλεπιδρούμε με την κοινωνία. Κανείς δεν μπορεί μόνος του. Αντί να παραμένουμε σοκαρισμένοι και ανέτοιμοι να ετοιμαστούμε, πρέπει να είμαστε πιο αποδοτικοί, να κινητοποιηθούν οι άνθρωποι. Είμαστε 20 χρόνια πίσω στην ανάληψη δράσης».

Ο κ. Χαραλαμπίδης έκλεισε την ομιλία του σημειώνοντας πως: «Οι πολιτικοί πρέπει να φανούν θαρραλέοι και να λάβουν μέτρα. Να δώσουν κίνητρα αλλά και να ασκήσουν πιέσεις στις επιχειρήσεις. Ανυπομονώ να δω τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών. Ήδη στην ΕΕ αναδεικνύεται μια τάση οπισθοδρόμησης στην πράσινη ατζέντα. Πρέπει να επιταχύνουμε τις προσπάθειές μας. Έχουμε αφήσει έξω από την εξίσωση στην κοινωνία. Δεν βλέπει οφέλη και δεν καταλαβαίνει γιατί είναι απαραίτητο να γίνουν πράγματα».

Διαβάστε τη συνέχεια στο ertnews.gr

Δείτε επίσης