Νάξος: Μωρά χελωνάκια γεννήθηκαν στην Πλάκα!

απο Cyclades Open

Μέσα στο ζόφο αυτού του Αυγούστου με την χώρα να καίγεται και τις ομπρελοξαπλώστρες να πηγαινοέρχονται στις αμμουδιές η αισιόδοξη είδηση ήρθε από τις αμμοθίνες της Πλάκας. Μωρά χελωνάκια εμφανίστηκαν στην αμμουδιά τρέχοντας προς τη θάλασσα.

Το χαρμόσυνο αυτό γεγονός αποδεικνύει τον πλούτο και ομορφιά του νησιού μας και αποτελεί μια ακόμα ψηφίδα στην ιδιαίτερη ταυτότητα της Νάξου.

Γράφει στην ανάρτησή του ο Σύλλογος Προστασίας Άγριας Ζωής Νάξου:

Η Ελλάδα φλέγεται και η καταστροφή του φυσικού περιβάλλοντος και της άγριας πανίδας είναι ανυπολόγιστη. Ωστόσο, μες σ’ αυτές τις μαύρες μέρες, μια αισιόδοξη είδηση μας περίμενε όταν σε αμμοθίνη της Πλάκας Νάξου, μωρά χελωνάκια έκαναν την εμφάνιση τους.

Χθες αργά το απόγευμα ενημερωθήκαμε απο λουόμενους για το συμβάν και σπεύσαμε άμεσα στο σημείο με στελέχη του Λιμεναρχείου Νάξου, ώστε να διαφυλάξουμε την φωλιά και την ασφαλή πρόσβαση των μικρών στην θάλασσα.

Κατά την διάρκεια της νύχτας είχαμε την χαρά να δούμε πάνω από 60 χελωνάκια να ξεπροβάλλουν και να βρίσκουν με ασφάλεια τον δρόμο τους. Η διαδικασία θα συνεχιστεί και τις επόμενες μέρες, όπου θα παραμείνει και η περίφραξη του χώρου. Ευχόμαστε σύντομα να έχουμε και άλλες τέτοιες όμορφες ειδήσεις.

Δείτε επίσης