Πάρος/Save Paros Beaches: Η πρώτη σύλληψη για ομπρελοκαθίσματα στη μικρή Σάντα Μαρία και η επόμενη εξόρμηση των μελών της Κίνησης για μπάνιο αύριο

απο Cyclades Open

Την ώρα που η κίνηση πολιτών της Πάρου ετοιμάζεται για την δεύτερη δράση της στις παραλίες του νησιού μετά απ’ αυτήν που έκανε την προηγούμενη εβδομάδα, έρχεται και η πρώτη σύλληψη επιχειρηματιών που δραστηριοποιούνταν παράνομα στην παραλία “μικρή Σάντα Μαρία,” όπου έγινε η πρώτη δράση της κίνησης.

Τι αναφέρει μέλος της κίνησης για το θέμα στη σχετική σελίδα του facebook:

Η πρώτη και ξεκάθαρη νίκη για το Κίνημα μας!

Οι συλλήψεις έγιναν στην Σάντα Μαρία, την παραλία που επισκεφτήκαμε την περασμένη Κυριακή. Εκεί που ο ‘επιχειρηματίας’ προκάλεσε, δηλώνοντας ” Ας έρθει η Αστυνομία να με συλλάβει”. Λοιπόν, η Αστυνομία πήγε και τον συνέλαβε. Την ευχαριστούμε για την άμεση ανταπόκριση στην καταγγελία μας, – που δεν αφορά μόνο τη Σάντα Μαρία!

Είναι φανερό ότι ο κοινός και οργανωμένος αγώνας μας φέρνει αποτελέσματα! Θα επιμείνουμε, όλοι μαζί!

Η ανακοίνωση της Αστυνομίας αναφέρει τα εξής:

“Στις 28/7/23 συνελήφθησαν από αστυνομικούς του Α.Σ. Νάουσας, δύο ημεδαποί ηλικίας 53 και 58 ετών, γιατί λειτουργούσαν επιχειρήσεις οι οποίες καταλάμβαναν παράνομα τμήμα ζώνης αιγιαλού με ομπρέλες – ξαπλώστρες, κατά περίπτωση”.

Αυτή την Κυριακή η Κίνηση Πολιτών Πάρου για Ελεύθερες Παραλίες | Save Paros Beaches θα συνεχίσει την εκστρατεία ενημέρωσης δηλώνοντας παρουσία στην παραλία “Κριός-Μαρτσέλο στις 6 το απόγευμα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

ΚΥΡΙΑΚΗ 30 ΙΟΥΛΙΟΥ ΩΡΑ 6

ΚΟΛΥΜΠΑΜΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ ΚΡΙΟΣ- ΜΑΡΤΣΕΛΟ

Όσοι λόγω ζέστης ή απόστασης ή άλλου λόγου δεν μπορέσατε να πάρετε μέρος στο πανηγύρι της εκδρομής στη Σάντα Μαρία, ελάτε την Κυριακή 30 Ιουλίου μαζί μας στον Κριό απέναντι να κολυμπήσουμε. Είναι κι εκεί και παντού οι επιχειρηματίες που δεν καταλαβαίνουν πού βρίσκονται, που νομίζουν ότι είναι όλα δικά τους , που θέλουν να αρπάξουν τα πάντα και πρέπει να τους δείξουμε ότι δεν συμφωνούμε μαζί τους. “Δώσε θάρρος στον χωριάτη να σού ανέβει στο κρεβάτι”!

Την απόφαση την πήρε η Οικολογική Ομάδα του Αρχίλοχου με 25 παρόντες και μαζί μας τον παλιό δήμαρχο Κώστα Αργουζή. Χαρακτηριστικό της εκδρομής στη Σάντα Μαρία ήταν η μεγάλη χαρά που έλαβαν όλοι παρά την αυθάδεια των καταπατητών εκεί.

Η Πάρος ζει μεγάλες στιγμές. Εξεγερθήκαμε γιατί ζητούμε σεβασμό στον τόπο από κάθε επιχειρηματία της ακτής και τήρηση της νομιμότητας. Να πάνε οι ομπρέλες στη θέση τους, να μην εξαπλώνονται, να αφεθεί ελεύθερος χώρος, να μεταφερθούν οι πολυθρόνες στα 5 μέτρα από την ακτή και τα θηριώδη ηχεία να κλείσουν. Γίναμε ένα απέραντο μπαρ της πιο κακής ποιότητας.

Η Οικολογική Ομάδα έλαβε και άλλες αποφάσεις για τις οποίες θα μιλήσουμε αργότερα.

Πρωτεύει τώρα το μπάνιο στον Κριό. Με την ίδια χαρούμενη διάθεση, με την ίδια πίστη στο δίκιο μας, με τον ίδιο ενθουσιασμό πάμε να κολυμπήσουμε στις δικές μας ακτές, στις δικές μας αμμουδιές, στις δικές μας θάλασσες.

Θα συγκεντρωθούμε λίγο νωρίτερα από τις 6.

1) Στην Παροικιά, στο χώρο στάθμευσης πάνω από το Γυμνάσιο ώρα 5.30

2) Στην Νάουσα, έξω από το Ιατρείο “Διάγνωση”, ώρα 5.15

3) Στην Μάρπησσα, στο Σκλαβενίτη ώρα 5.15

Το ραντεβού στην Παραλία είναι ώρα 6, αλλά μέχρι να μαζευτούμε όλοι και να μιλήσουμε χρειάζεται προσοχή στις ενέργειές μας. Πάμε να κολυμπήσουμε και όχι να προκαλέσουμε κανέναν, ούτε τους πελάτες εκεί, ούτε τους εραζόμενους τους οποίους σεβόμαστε.

Το λόγο θα τον έχουν οι ίδιοι συντονιστές Δαμιανός Γαβαλάς, Παναγιώτης Δημόπουλος, Σταύρος Στέλλας, Ηλίας Πετράκης. Θα δούμε αν χρειαστεί και άλλος. Βγάλτε φωτογραφίες και κάνετε μπάνιο. Μην ανταποδώσετε καμία πρόκληση. Μην πειράξετε απολύτως τίποτα. Η κίνηση είναι ουσιαστική (οι παραλίες μας ανήκουν σύμφωνα με το Σύνταγμα) αλλά και συμβολική. Καλούμε όλα τα νησιά και τα παράλια μέρη της χώρας να δράσουν έτσι, να πάρουν τις τύχες των παραλιών στα χέρια τους.

Θα τα ξαναπούμε μέχρι την Κυριακή.

Μετά την επίσκεψη αυτή θα ξαναμαζευτούμε να αποφασίσουμε τα επόμενα βήματα. Στο μεταξύ μετά τις καταγγελίες μας περιμένουμε από το Δήμο, στην Αστυνομία, το Λιμεναρχείο, την Εισαγγελία, την Κτηματική, τις δικές τους ενέργειες για την επαναφορά του νησιού στην νομιμότητα.

Και αυτήν την φορά καλούμε την αστυνομία μαζί μας, έτσι ώστε να αποδώσει χωρίς παρατράγουδα αυτή η ουσιαστική και ειρηνική εκδήλωση και η πολιτεία να ανοίξει τα αυτιά και τα μάτια της. Πλήττεται η εικόνα της χώρας όταν επιτρέπουμε να περιφρονείται έτσι προκλητικά η νομιμότητα και ανοίγουμε το δρόμο για ανεξέλεγκτες καταστάσεις.

Για την Κίνηση Πολιτών

Χρίστος Γεωργούσης

Η Κίνηση εξέδωσε μάλιστα ενημερωτικό φυλλάδιο με όλα όσα πρέπει να γνωρίζει κανείς με 5 tips απ’ τα βασικά που πρέπει να γνωρίζουν οι πολίτες για τις παραλίες του νησιού τους, τα οποία φυσικά ισχύουν πανελλαδικά:

Δείτε επίσης