Πρωτοχρονιά κλειστά-Ποια καταστήματα λειτουργούν στις 2/01

απο Cyclades Open

Η πρώτη ημέρα του 2024 είναι επίσημη αργία με καταστήματα, τράπεζες, υπηρεσίες να μένουν κλειστά.

Πρωτοχρονιά θα βρούμε ανοιχτά μόνο εφημερεύοντα φαρμακεία, τα οποία και θα εξυπηρετούν το κοινό από τις 08:00 το πρωί έως τις 11:00 το βράδυ. Ανοιχτά, παραδοσιακά, μένουν και τα ζαχαροπλαστεία, από τις 09:00 το πρωί έως αργά το βράδυ.

Η 2α Ιανουαρίου δεν είναι επίσημη αργία. Παρόλα αυτά τα περισσότερα εμπορικά καταστήματα παραμένουν, κατά παράδοση, κλειστά, ενώ το ίδιο ισχύει για τα περισσότερα σούπερ μάρκετ, όπως και τους φούρνους. Σήμερα λοιπόν προμηθευόμαστε ψωμί για 3 ημέρες.

Ποιοι ανεβάζουν ρολά στις 2 Ιανουαρίου

Σύμφωνα με τα όσα αναγράφονται στις επίσημες ιστοσελίδες τους μόνο δύο αλυσίδες σούπερ μάρκετ θα είναι ανοιχτές τη δεύτερη ημέρα του έτους: ΑΒ Βασιλόπουλος και LIDL. Το ωράριό τους είναι 08:00 το πρωί με 21:00 το βράδυ. 

Καθώς δεν πρόκειται για αργία, ανοιχτές θα είναι στις 2 Ιανουαρίου και όλες οι τράπεζες, όπως επίσης οι δημόσιες υπηρεσίες και τα ΕΛΤΑ. Στην περίπτωση των Δήμων, το εάν θα υπάρχει εξυπηρέτηση του κοινού τη δεύτερη ημέρα του έτους, αποφασίζεται από τη δημοτική αρχή. Σε τράπεζες και ΕΛΤΑ θα γίνονται κανονικά και οι πληρωμές των τελών κυκλοφορίας.

Κανονικά θα λειτουργήσουν και οι λαϊκές αγορές από την Τρίτη 2 Ιανουαρίου 2024 ενώ ξεκινάει και η καθολική εφαρμογή της χρήσης μηχανημάτων POS, για την αποδοχή πιστωτικών και χρεωστικών καρτών, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Παναττική Ομοσπονδία Σωματείων Επαγγελματιών Πωλητών Λαϊκών Αγορών.

Το ωράριο μπορεί να διαφέρει από περιοχή σε περιοχή, αν και στις περισσότερες περιπτώσεις οι λαϊκές αγορές εξυπηρετούν τους καταναλωτές από τις 07:00 το πρωί έως τις 15:00 το μεσημέρι.

Πηγή: Naftemporiki.gr

📸BoliviaInteligente/Unsplash

Δείτε επίσης