Πυργάκι-Ποταμίδες-Natura 2000-Ο Συνήγορος του Πολίτη ακόμα περιμένει απάντηση για τον…”καθαρισμό” της παραλίας από τον δήμαρχο

Ειρήνη Προμπονά

απο Cyclades Open

Η υπόθεση “καθαρισμού” στης παραλίας στο Πυργάκι στην περιοχή “έλος Ποταμίδες” μπορεί να ξεκίνησε αρχές του Ιούνη, αλλά ακόμα δεν έχει κλείσει. Η δημοτική αρχή δέχεται και τρίτη υπενθύμιση από τον Συνήγορο του Πολίτη, καθώς δεν φαίνεται να θεωρεί υποχρέωσή της ν’ απαντήσει σε όσα της ζητά.

Όλα όσα έγιναν μέσα σε μια προστατευόμενη περιοχή Natura.

Καθόλου περίεργο για δημοτική αρχή που απαξιώνει τους πολίτες, όταν ζητούν εξηγήσεις για την υποβάθμιση του περιβάλλοντος και εφευρίσκει “ανθρωπογενή μπάζα” πιθανόν από “παλαιότερες οικοδομικές εργασίες” που μπέρδεψαν τον συμβασιούχο, αλλά μετά πήραν τα ανθρωπογενή μπάζα και… επέστρεψαν το μη ανθρωπογενές υλικό, αφήνω δε που προσέχουν την τρωτότητα της παραλίας από τον …”διαρκή αυξανόμενο κυματισμό”. Λεπτομερώς η απάντηση του αρμόδιου αντιδημάρχου εδώ.

Βέβαια υπάρχει ένα θέμα, αν υποθέσουμε πως ο συμβασιούχος έκανε όντως λάθος τις οδηγίες, η σύμβαση προβλέπει τις ανάλογες κυρώσεις με κάθε λεπτομέρεια. Η σύμβαση λεπτομερώς εδώ.

Ένα άλλο θέμα, εξίσου σημαντικό, είναι πως το νησί μας είναι ένας μικρός τόπος και δεν είναι δύσκολο να μάθει κανείς τι πραγματικά συνέβη εκείνες τις μέρες με τον “καθαρισμό” στην παραλία στο Πυργάκι, που συμβαίνει να βρίσκεται μέσα σε προστατευόμενη περιοχή Natura.

Ο δήμαρχος λοιπόν αφήνει τον καιρό να περνά χωρίς να απαντά στον Συνήγορο του Πολίτη, κωλυσιεργώντας έτσι την διαδικασία, μέχρι (πιθανόν) να είναι πολύ αργά για οποιαδήποτε ενέργεια αποκατάστασης.

Εδώ οι σχετικές εκθέσεις των αρμόδιων φορέων για το θέμα.

Διαβάστε και την δεύτερη υπενθύμιση του Συνηγόρου του Πολίτη που ζητά την απάντηση του δημάρχου στο δημοσίευμα του Cyclades Open την 1η Σεπτεμβρίου: “Πυργάκι Νάξου: Το καλοκαίρι τελειώνει, αλλά ο Συνήγορος του Πολίτη ακόμα περιμένει την απάντηση του δημάρχου”

Αναλυτικά, τι αναφέρει το τρίτο έγγραφο που αποστέλλει στον δήμαρχο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων ο συνήγορος του Πολίτη:

Φωτογραφίες: Cyclades Open

Δείτε επίσης