ΤΑΙΠΕΔ: Μαρίνες προς….αξιοποίηση – Πρώτα στη λίστα το λιμάνι και η μαρίνα της Μυκόνου;

απο Cyclades Open

Η εκκίνηση τριών διαγωνισμών για την εκμετάλλευση τριών τουριστικών ακινήτων θα πραγματοποιηθεί μέχρι το τέλος του χρόνου από το ΤΑΙΠΕΔ, το οποίο έχει επίσης ήδη δρομολογήσει και την αξιοποίηση έξι τουριστικών ακινήτων, τριών μαρινών, ενός κάμπινγκ και δύο ιαματικών πηγών, όπως αναφέρει σε δημοσίευμά του το ieidiseis.gr.

Στο πλαίσιο εκμετάλλευσης τουριστικών ακινήτων, προς ενίσχυση του τουριστικού προϊόντος της χώρας μας, το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου, ετοιμάζει διαγωνισμούς για ορισμένες από τις 17 μαρίνες που διαθέτει, ενώ… πρώτα στη σειρά φαίνεται πως είναι το λιμάνι και η μαρίνα της Μυκόνου, τα οποία έχουν ήδη περιέλθει στο ΤΑΙΠΕΔ, καθώς η διαγωνιστική διαδικασία για τη μακροχρόνια παραχώρησή τους αναμένεται να ξεκινήσει κατά το α’ τρίμηνο του επόμενου έτους.

Επιπλέον, κατά τους πρώτους μήνες του 2024 θα ξεκινήσει εκ νέου και η διαγωνιστική διαδικασία για την αξιοποίηση της μαρίνας Ζακύνθου, η οποία σημειώνεται ότι έχει έκταση 37 στρεμμάτων περίπου και δυνατότητα ελλιμενισμού περίπου 275 σκαφών. Παράλληλα, τον ίδιο καιρό θα προκηρυχθεί και ο διαγωνισμός για την εκμετάλλευση της μαρίνας Λευκίμμης, που βρίσκεται στη Νότια Κέρκυρα, η οποία εξυπηρετεί την ακτοπλοϊκή σύνδεση της Νότιας Κέρκυρας με την Ηγουμενίτσα και ανήκει στη διοικητική αρμοδιότητα του Οργανισμού Λιμένος Κέρκυρας (ΟΛΚΕ).

Μάλιστα, το Ταμείο έχει δρομολογήσει για το δ’ τρίμηνο του τρέχοντος έτους την έναρξη νέου διαγωνισμού για την εκμετάλλευση της μαρίνας Καλαμαριάς στη Θεσσαλονίκη, μόλις εγκριθεί η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) της νέας χωροθέτησης, ενώ προς εκμετάλλευση είναι ακόμα τέσσερις μαρίνες σε Ιτέα, Ρόδο (μαρίνα Μανδρακίου), Σκιάθο και Νέα Επίδαυρο.

Τι προβλέπεται για τα ιαματικά λουτρά και τα κάμπινγκ

Στη διάρκεια του α’ τριμήνου του 2024 θα προκηρυχθεί και ο διαγωνισμός για την αξιοποίηση της ιαματικής πηγής Θερμοπυλών. Πρόκειται για ένα ακίνητο 785.398 τ.μ. που περιλαμβάνει εγκαταλελειμμένες υδροθεραπευτικές και ξενοδοχειακές εγκαταστάσεις.

Σε διαδικασία ωρίμανσης βρίσκεται και το ακίνητο με την ιαματική πηγή της Υπάτης, με το ΤΑΙΠΕΔ να τοποθετεί την εκκίνηση του διαγωνισμού το δ’ τρίμηνο του επόμενου έτους, ενώ αυτή την περίοδο διερευνώνται οι δυνατότητες αξιοποίησης του ακινήτου μέσω Ειδικού Σχεδίου Χωρικής Ανάπτυξης του Δημοσίου Ακινήτου.

Το ΤΑΙΠΕΔ προχωρά, επίσης, τις διαδικασίες για προκήρυξη εντός του α’ εξαμήνου του 2024 του διαγωνισμού αξιοποίησης της ακτής και του κάμπινγκ στο Ποσείδι της Χαλκιδικής. Μέχρι τέλος του έτους εκτιμάται ότι θα προκηρυχθεί ο διαγωνισμός και για το παραθαλάσσιο ακίνητο του κάμπινγκ στον οικισμό της Αγίας Τριάδας στον Δήμο Θερμαϊκού της Χαλκιδικής.

Πηγή: ieidiseis.gr

Δείτε επίσης