Και η βρόχα έπεφτε ραϊτ θρου…

απο Cyclades Open

Ο Χαρίλαος δεν ανησυχεί καθόλου που λείπει η ξινή. Υποπτεύεται πως χάθηκε, αλλά φοβάται πως θα ξαναγυρίσει. Είναι εξοργισμένος με τον εγκλεισμό του, λόγω βροχής και εντολών ξινής και αποφασίζει να δραπετεύσει. Επίσης βγάζει συμπεράσματα με αφορμή το τελευταίο δημοτικό συμβούλιο και σκέφτεται ποια πρέπει να είναι η τιμωρία της ξινής, όταν γυρίσει. Γιατί θα γυρίσει και το ξέρει.

-Σίλβερ αλετρ, συναγερμός! Χάθηκε η ξινή. Όποιος τη βρει, βοήθειά του κι αν μπορεί να την αντέξει, ας την κρατήσει κιόλας.

Αυτό που υποπτεύομαι είναι πως θα ξαναγυρίσει…

Θνιαααρρρ… όλα τα ωραία κρατάνε λίγο σ’ αυτή τη ζωή άλλωστε.

Κι έχω 7 να ζήσω, βάλε και τον ΦΠΑ, 1,68, σύνολο 8,68, λίγο ακόμα και πιάνω 9 ζωές.

Εν αντιθέσει μ’ εκείνη που μόλις χαθώ, αρχίζει και με ψάχνει και με κάνει ρεζίλι στο fb, εγώ κάθομαι αραχτός στο κρεβάτι και απολαμβάνω κροκέτες, κονσερβάκια και χαδάκια από την κυρία Στέλλα-με τον ωραίο καναπέ.

-Μ’ αφήσανε, λέει, να ξεστολίσω το δέντρο. Ως γάτος και ως Χαρίλαος που σέβεται τον εαυτό του δεν ακούμπησα ούτε μπάλα. Το νόημα είναι εσείς να στολίζετε και μεις να τα κάνουμε όλα μπάχαλο κατά πως μας έρχεται, ξεστόλισμα κατά παραγγελία δεν έχει ουσία.

Σε λίγο θα μας ζέψετε και στη δουλειά, όπως πάει. Ένας θα είναι καταστροφέας εγγράφων, άλλος θα ξεφλουδίζει πορτοκάλια, άλλος θα σπάει μπαλόνια που περίσσεψαν από γενέθλια, θα ξύνει ξύλα να τα κάνει προσάναμμα και πάει λέγοντας.

Μην σας μπαίνουν ιδέες, νύχια έχετε, να ξυστείτε μόνοι σας.

-Το κακό με τον χαμό της ξινής είναι πως έφυγε και βρέχει. Και δεν μ’ αφήνουν να βγω έξω όταν βρέχει γιατί αυτή την εντολή άφησε.

Πήγα κι εγώ και τρύπωσα πίσω απ’ την πόρτα χωρίς να με δουν και με το που την άνοιξαν βγήκα έξω σφαίρα και, ω να σου γατίσω, όντως έβρεχε πολύ και τελικά μπήκα απ’ το παράθυρο πάλι μέσα.

Σημασία έχει πως έκανα αυτό που ήθελα και μου το απαγόρευαν. Γιατί μπορώ.

Τώρα πλένω τη γούνα μου να στεγνώσει. Ούτε ένα ηλεκτρικό κουβερτάκι δεν άφησε αναμμένο η ξινή φεύγοντας. Αν αυτό δεν είναι εγκληματική αμέλεια, τότε τί είναι εγκληματική αμέλεια; Δεν χρειάζεται απάντηση. Την έχω ήδη καταδικάσει.

-Αυτή χάθηκε-που πολύ αμφιβάλλω-κι εδώ γίνεται χαμός.

Μέχρι και δημοτικό συμβούλιο δια ζώνης έγινε. Καλά δεν έγινε και καμία σπουδαία αλλαγή, κάτι καρέκλες μετακινήθηκαν, τι φταίνε κι οι καρέκλες που δεν τις αφήνουν στην ησυχία τους, αυτές τη δουλειά τους κάνουν, το ερώτημα είναι τί κάνουν αυτοί που κάθονται πάνω τους.

-Πάντως αν είχατε τίποτα προβλήματα στο νησί, τώρα όλα θα λυθούν με τις μετακινήσεις καρέκλας. Έφταιγε το κακό φθενγκ σνούι.

Εκείνο που δεν γνωρίζω είναι αν το ξέρει η ξινή πως υπάρχει και μια, να δεις πως την είπανε …επιροπή…επιστροφή κάπως έτσι, για την Ποιότητα Ζωής. Τροφή στην ποιότητα.

Μου θέλετε και ποιότητα, σε λίγο θα δηλώσετε πως είστε και τίποτα έντεχνοι κι εντοιχισμένοι, που δεν σας φτάνουνε τα χύμα, τα θέλετε και τσουβαλάτα.

Θνιχτιρρρ…

-Τώρα πρέπει να σκεφτώ.

Αν αυτή γυρίσει, ποια πρέπει να είναι η τιμωρία της. Να εξαφανιστώ για πέντε μέρες και να γυρίσω με τον κυνόδοντα στη θέση του; Να κάνω κοτλέ τις κουρτίνες ή να κάνω κοτλέ την ίδια καλύτερα; Να της καταστρέψω τον εκτυφωτή ή το νημερολόγιο;

Έχω πολλές επιλογές, δεν έχω αποφασίσει ακόμα, χναρρρ, χνιαρρρ, χνιαρρρ…ξινή δεν σε περιμένω, σε ψάχνω!

Κοτλέ διαγωνίως

Δείτε επίσης