Δήμος Ιητών: Αναβίωση της παραδοσιακής πρακτικής των λίθινων αναβαθμών σε εφήμερα ρέματα άνυδρων νησιών της Μεσογείου

απο Cyclades Open

Το Μεσογειακό Ινστιτούτο για τη Φύση και τον Άνθρωπο (MedINA) και ο Δήμος Ιητών σάς προσκαλούν στην εναρκτήρια, ενημερωτική εκδήλωση για το έργο Med-RESET (Mediterranean REsilient inSular Ephemeral sTreams), με τίτλο: «Αναβίωση της παραδοσιακής πρακτικής των λίθινων αναβαθμών σε εφήμερα ρέματα άνυδρων νησιών της Μεσογείου. Μία πιλοτική εφαρμογή στο νησί της Ίου».

Αντλώντας γνώση από την παράδοση, τη διεθνή πρακτική και τη βιβλιογραφία, καθώς και από την επιτυχημένη επανεισαγωγή λίθινων αναβαθμών στα Κύθηρα το 2020 και στην Πάρο το 2022, εισάγουμε την ήπια αυτή πρακτική και στο νησί της Ίου, προσβλέποντας όχι μόνο στην εφαρμογή και μέτρηση του αντικτύπου της, αλλά και στη συμμετοχή των τοπικών κοινοτήτων καθώς και στην ενημέρωση του κοινού στην Ελλάδα και διεθνώς.

Σας περιμένουμε στο Δημαρχείο Ίου, στην αίθουσα Παπαπέτρου, την Παρασκευή, 15 Σεπτεμβρίου 2023 στις 18:30.

Η παρουσία σας θα μάς τιμήσει ιδιαίτερα!

Το έργο “Mediterranean REsilient inSular Ephemeral sTreams (Med-RESET)” πραγματοποιείται με την υποστήριξη του DIMFE – Donors’ Initiative for Mediterranean Freshwater Ecosystems και συγχρηματοδότηση από τον Δήμο Ιητών. Το έργο συντονίζει το MedINA και υλοποιείται σε συνεργασία με τους εταίρους Boulouki, Save Ios και WWF Greece

Δείτε επίσης