Φεστιβάλ Γρίφων Καστελλορίζου 2023-Εκεί που η επιστήμη γίνεται μια συναρπαστική εμπειρία δημιουργώντας πολιτισμό!

απο Cyclades Open

Tο Καστελλόριζο μπορεί να δημιουργήσει τον δικό του πολιτισμό;

Αυτός ήταν ο στόχος του τολμηρού εγχειρήματος  του 1ου Φεστιβάλ Γρίφων το 2021, και  τα κατάφερε! Επιβεβαιώθηκε περίτρανα με το 2ο Φεστιβάλ αλλά και τα αντίστοιχα φεστιβάλ της Πάτρας και Αθήνας το 2022, και τώρα επανέρχεται, καταξιωμένο και σίγουρο, για να αποδείξει πως είναι πλέον θεσμός.

Κινητήρια δύναμη του φεστιβάλ αποτελούν ο ιδρυτής του Μουσείου Γρίφων ΜεγίστηςΠανταζής Χούλης και η Ελένη Γραμματικοπούλου, γνωστή για τη μακρά εμπειρία της στον χώρο της επικοινωνίας της Επιστήμης. Πλαισιώνονται από καταξιωμένους ακαδημαϊκούς, ερευνητές, επιστήμονες, εκπαιδευτικούς και ανθρώπους της τέχνης που συμμερίζονται το όνειρο τους και  με ενθουσιασμό συμμετέχουν σε όλες τις  διοργανώσεις.

Με επίκεντρο τη θεματική των Γρίφων αλλά και με παράλληλες επιστημονικές δράσεις και βιωματικά δρώμενα θα αναδείξουν την επιστήμη και τη  σύγχρονη τεχνολογία – πέρα από αντισυμβατικά εκπαιδευτικά πρότυπα – ως μια συναρπαστική εμπειρία! Το 3ο Φεστιβάλ Γρίφων Καστελλορίζου επιφυλάσσει σε όλους πολλές εκπλήξεις.

Για το πρόγραμμα και τις εξαιρετικές συμμετοχές θα επανέλθουμε άμεσα.

Καλωσορίστε ξανά(!) το Φεστιβάλ Γρίφων Καστελλορίζου, με το καθιερωμένο πλέον μήνυμα, το οποίο θα εκπέμπει εφεξής: Δεν επαναλαμβάνουμε απλώς γεγονότα του παρελθόντος, αλλά γράφουμε ιστορία πραγματοποιώντας εξαγωγή παραδοσιακού, καινοτόμου, δημιουργικού πολιτισμού

➢ από τους Καστελλοριζιούς στο Καστελλόριζο,
➢ από το Καστελλόριζο στην υπόλοιπη Ελλάδα,
➢ και από την Ελλάδα σε όλο τον κόσμο!

Περιεχόμενο / Δράσεις

Το πλέον σημαντικό  γεγονός  του φετινού φεστιβάλ θα αποτελέσει η συμμετοχή του ακαδημαϊκού καθ. κ. Σταμάτη Κριμιζή. Μια μεγάλη επιστημονική και διεθνώς αναγνωρισμένη προσωπικότητα με το μεγάλο έργο που έχει προσφέρει στον χώρο της Διαστημικής (NASA).

Παράλληλα με τους γρίφους και τον διαγωνισμό Γράφων το Φεστιβάλ θα καλύψει και άλλους  τομείς όπως:  Θετικές Επιστήμες  | ΑΙ |  Ψηφιακός Μετασχηματισμός |Ρομποτική | Εκπαίδευση STEM  |Υγεία | Περιβάλλον | Τέχνη | Πολιτισμός | Τοπικές Ξεναγήσεις/Περιηγήσεις.

Συγκεκριμένα: Γριφολόγοι από το νησί και την Αθήνα θα παρουσιάσουν γρίφους τους  με στόχο την καλλιέργεια των δεξιοτήτων μικρών και μεγάλων.

Δείτε εδώ λεπτομέρειες για τους συμμετέχοντες και την θεματολογία

Επισκεφτείτε για περισσότερες λεπτομέρειες την ιστοσελίδα: https://kastellorizofestival.com/2023/

Δείτε επίσης