Φεστιβάλ Νάξου: Έλλη Πασπαλά -“Elly loves jazz – Vol.2” Πύργος Μπαζαίου | Πα.18/8 [Gr, En]

απο Cyclades Open

Η Έλλη Πασπαλά εμφανίζεται στις 18 Αυγούστου στον Πύργο Μπαζαίου στη Νάξο και παρουσιάζει την παράσταση ”Elly loves jazz – Vol.2” στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του Φεστιβάλ Νάξου.

Μία παράσταση αφιερωμένη στην τεράστια μουσική παράδοση της jazz και στα θρυλικά τραγούδια που σφράγισαν ανεξίτηλα την ιστορία της παγκόσμιας μουσικής, με βασική ερμηνεύτρια την Έλλη Πασπαλά και συν-δημιουργούς επί σκηνής τους σπουδαίους μουσικούς που τη συνοδεύουν.

Η Έλλη Πασπαλά γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Νέα Υόρκη και κρατά ζωντανούς μέσα της τους θησαυρούς της αμερικάνικης μουσικής.

Με την αισθαντική φωνή της αποδίδει ξανά κορυφαία jazz standards που σφράγισαν με την ερμηνεία τους φωνές μυθικές, από τη Μπίλι Χολιντέι, την Έλλα Φιτζέραλντ και τη Νίνα Σιμόν, μέχρι τον Νατ Κινγκ Κόουλ και τον Φρανκ Σινάτρα.

Τραγούδια όπως το ”Cry me river”, το ”The man I love” και το ”My funny Valentine” θα συνδυαστούν με αγαπημένα τραγούδια που παραμένουν αναλλοίωτα στο χρόνο, όπως το ”Fly me to the moon΄΄ και το ”You don’t know what love is”, αλλά και με κάποια “standards” της Έλλης, όπως το ”Ain’t no sunshine” και το ”Lonely at the top”.

Έχοντας στο πλευρό της κάποιους από τους σημαντικότερους μουσικούς μας, με μεγάλη παρουσία στη jazz σκηνή της χώρας, η Έλλη Πασπαλά επιστρέφει στη σκηνή για να μας αφηγηθεί ξανά, με τον πιο γοητευτικό τρόπο, ιστορίες γεμάτες έρωτα, πάθη, προδοσίες αλλά και ξέφρενη χαρά -όπως μόνο η τζαζ μπορεί να αφηγηθεί.

Mαζί με τον David Lynch στα σαξόφωνα και το φλάουτο και τον Τάκη Φαραζή στο πιάνο – και με την συμμετοχή του νέου σαξοφωνίστα Tommy Lynch, μας προσφέρουν την ατμόσφαιρα, το συναίσθημα και την ουσία της μεγάλης αυτής μουσικής που καθόρισε τον προηγούμενο αιώνα και παραμένει ζωντανή και ελκυστική για πάντα.

Ώρα έναρξης: 21:30

Γενική είσοδος: 20€

Εισιτήρια πωλούνται:

Πύργος Μπαζαίου, μνημείο 17ου αιώνα, στην ενδοχώρα της Νάξου,

12ο χλμ. Οδού Χώρας Νάξου-Αγιασσού. T. 2285 031402

Café Cream on top: Παραλία Χώρας Νάξου. Τ. 2285 024312

Χώρος:

Πύργος Μπαζαίου, μνημείο 17ου αιώνα, στην ενδοχώρα της Νάξου,

12ο χλμ. Οδού Χώρας Νάξου-Αγιασσού. Τ. 22850 31402

E. naxosculture@gmail.com

(En)

Elli Paspala – “Elli Loves Jazz” Vol. 2 | Fri., Aug. 18 | at 21.30

After an exciting winter season, the show that captivated the Athenian audience is now touring across Greece!

A performance dedicated to the huge tradition of jazz music and the legendary songs that indelibly marked the history of world music, featuring Elli Paspala as the lead singer, and her remarkable musicians as co-creators on stage.

David Lynch – saxophones, flute

Takis Farazis – piano

Tommy Lynch – saxophone

General admission: 20€

Tickets are available at:

Bazeos Tower, 17th-century monument, in the hinterland of Naxos,

12th km of Naxos Chora–Agiassos street . T. +30 2285 031402

Café Cream: Naxos Chora, paralia. T. +30 2285 024312

Venue:

Bazeos Tower, 17th-century monument, in the hinterland of Naxos,

12th km of Naxos Chora–Agiassos road. T. +30 2285 031402

E. naxosculture@gmail.com

www.bazeostower.com | www.naxosfestival.gr

Δείτε επίσης