Γιώργος Παυλάκης: Εδώ είναι Βαλκάνια, δεν είναι παίξε γέλασε…

απο Cyclades Open

Σήμερα είχαμε άλλο ένα ρεκόρ θανάτων.

Για πρώτη φορά νομίζω ο κυλιόμενος μέσος όρος θανάτων για το 7ημερο έφτασε τους 104 θανάτους την ημέρα.

(23-29 Ιανουαρίου: 86+113+104+118+113+112+80=726 θάνατοι, 104 ημερήσια)

Υπερκαλύφθηκε δηλαδή η πρόβλεψη που είχαμε κάνει πριν μήνες ότι το παρόν κύμα θα είναι το μεγαλύτερο και φονικότερο από την αρχή της επιδημίας.

Ενώ άλλες χώρες μαθαίνουν και βελτιώνουν τις επιδόσεις τους, η Ελλάδα χειροτέρεψε ραγδαία την εξαιρετική της θέση κατά την πρώτη περίοδο, και τώρα βρίσκεται στην 8η θέση παγκόσμια των χωρών με το μεγαλύτερο αριθμό θανάτων ανά εκατομμύριο πληθυσμού.

Οι χώρες πρωταγωνιστές; Βοσνία, Κροατία, Βόρεια Μακεδονία, Μοντενέγκρο, Βουλγαρία, Ελλάδα!

Όλα τα Βαλκάνια! Η Ελλάδα πίσω στον φυσικό της χώρο. Είναι άλλη μια θλιβερή διαπίστωση χωρίς προοπτική γρήγορης διεξόδου.

Αντί να υπάρχει κινητοποίηση και προβληματισμός, η κοινωνία συνεχίζει να πληροφορείται ότι τελειώσαμε και έχουμε πάρει πάλι τη ζωή μας «πίσω».


Γιώργος Παυλάκης: Ιατρός – Ερευνητής, Επικεφαλής του Τμήματος Ανθρωπίνων Ρετροϊών, Εθνικό Ινστιτούτο Καρκίνου, ΗΠΑ.
Ο Δρ. Γιώργος Παυλάκης είναι πτυχιούχος της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Syracuse, ΗΠΑ. Συνεργάζεται με το Εθνικό Ινστιτούτου Καρκίνου των ΗΠΑ από το 1980 και σήμερα ηγείται του Τμήματος Ανθρώπινων Ρετροϊών.
Ο Δρ. Παυλάκης έχει εστιάσει την έρευνά του στη βιολογία και παθογένεια των ανθρώπινων ρετροϊών, ειδικότερα του HIV-1. Τα επιστημονικά του ενδιαφέροντα περιλαμβάνουν την μοριακή βιολογία του HIV-1, τους παθογενετικούς μηχανισμούς του AIDS και την ανάπτυξη μοντέλων της ανθρώπινης νόσου, τις νέες τεχνολογίες για την μελέτη της λειτουργίας των γονιδίων, όπως και βελτιωμένες μεθόδους για την μεταβίβαση και θεραπεία των γονιδίων. Η επιστημονική του ομάδα επικεντρώνεται αυτή την περίοδο στην ανάπτυξη εμβολίων και ανοσοθεραπειών για το AIDS και τον καρκίνο.

Δείτε επίσης