Κωνσταντίνος Κουκάς-Δήμαρχος Μυκόνου: «Η συνεργασία των λαών πρέπει να αποδεικνύεται στην πράξη»

απο Cyclades Open

Ο Δήμαρχος Μυκόνου, κ. Κωνσταντίνος Κουκάς, μετά την επίσκεψή του στα Τίρανα και τη συνάντησή του με τον Δήμαρχο Τιράνων κ. Erion Veliaj, δήλωσε:

Ανταποκρινόμενος στην πρόσκληση του Δημάρχου Τιράνων κ. Erion Veliaj επισκέφθηκα τα Τίρανα που εφέτος έχουν αναδειχθεί σε European Youth Capital 2022.

Η ανάπτυξη κάθε χώρας, αλλά και κάθε τοπικής κοινωνίας προϋποθέτει σημαντικές ευκαιρίες εκπαίδευσης, εργασίας, άθλησης και πολιτισμού για τους νέους ανθρώπους.

Η Τοπική Αυτοδιοίκηση σε όλες τις χώρες αποτελεί τον πλέον κοντινό θεσμό προς τους πολίτες.

Γνωρίζει πολύ καλύτερα τις καθημερινές τους ανάγκες και έχει ως βασική αποστολή να δημιουργεί ένα φιλικό και δημιουργικό περιβάλλον περισσότερων ευκαιριών για όλους τους νέους.

Στο πλαίσιο της συνάντησης συζητήσαμε για τους τρόπους συνεργασίας μεταξύ των δύο Δήμων: συμφωνήσαμε στην ανάγκη να υπάρχει μία απευθείας αεροπορική γραμμή από Τίρανα προς Μύκονο, καθώς και στην ανάληψη κοινής πρωτοβουλίας, ώστε να διαμορφωθεί ένα πρόγραμμα, που θα μπορούν απόφοιτοι τουριστικών επαγγελμάτων της Αλβανίας να κάνουν την πρακτική τους στις επιχειρήσεις του τουριστικού κλάδου του νησιού μας.

Η συνεργασία των λαών πρέπει να αποδεικνύεται στην πράξη.

Δείτε επίσης