Γιατί λοιπόν δεν έχουμε ναυαγοσώστες στη Νάξο;

απο Cyclades Open

Ναυαγοσώστες…είναι δυνατόν πολυσύχναστες παραλίες, τουριστικού προορισμού αιχμής, γεμάτες κόσμο όλων των ηλικιών να μην έχουν ναυαγοσώστες;

Είναι, όταν καθυστερούν οι διαδικασίες εξεύρεσής τους, όταν δεν υπάρχει οργάνωση προκειμένου όλα να γίνουν στην ώρα τους και σωστά και όταν θεωρούμε πως χρόνος υπάρχει, ενώ στην πραγματικότητα κάθε καθυστέρηση λειτουργεί εναντίον του σκοπού που θέλουμε να πετύχουμε.

Το θέμα «ναυαγοσώστης» αφορά ανθρώπινες ζωές που μπορεί να βρεθούν σε κίνδυνο χρήζει ιδιαίτερης προσοχής και μεγάλης υπευθυνότητας.

Στον Aegean Voice 107,5 και στην εκπομπή «Στο βάθος κήπος» (με την Ειρήνη Προμπονά) συνομιλήσαμε τηλεφωνικά με τον κ. Μάριο Μυρωνάκη, πρόεδρο της Ένωσης Σχολών Ναυαγοσωστών Ελλάδος προκειμένου να κατανοήσουμε τί είναι αυτό που συνέβη και η Νάξος έμεινε εκτός ναυαγοσωστικής κάλυψης φέτος.

Πέρα από τις «Γαλάζιες σημαίες» που χάθηκαν, τα διοικητικά πρόστιμα που θα κληθεί να καταβάλει ο δήμος μας -τα οποία επιβαρύνουν τον δημότη- υπάρχει το μεγαλύτερο και ουσιαστικότερο ζήτημα όλων: Η προστασία της ανθρώπινης ζωής που δεν μπαίνει σε κοστολόγια, ούτε μπορεί κανείς να προσπεράσει καθώς η αξία της είναι ανεκτίμητη και δεν μπαίνει σε καμία ζυγαριά. Η ανευθυνότητα και οι δηλώσεις τύπου “μπορεί να συμβεί το ό,τιδήποτε, στον οποιονδήποτε, οπουδήποτε” δεν καθιστούν μόνο ακατάλληλο για την θέση που εκπροσωπεί εκείνον που τις κάνει, αλλά και επικίνδυνο.

Γιατί με την παραπάνω “λογική” και “επιχειρηματολογία” θα πρέπει να εξηγήσουν οι υπεύθυνοι και το δημώδες “Όπου του μέλλει να πνιγεί, ποτέ του δεν πεθαίνει”. Λίγη σοβαρότητα από τους αρμόδιους και σεβασμό στους δημότες και τους επισκέπτες του νησιού μας, θα ήταν προτιμότερη και πιο αποτελεσματική από τις επιπόλαιες δηλώσεις που προκαλούν ανησυχία σε όποιον τις ακούσει.

Δείτε επίσης