Να Σώσουμε Οτιδήποτε Κι Αν Σώζεται!

απο Cyclades Open

Από τα πρόσφατα ευρήματα της Στελίδας που χρονολογούνται 300.000 χρόνια π.Χ. μέχρι τους κλασικούς χρόνους και την φραγκοκρατία η Νάξος είναι γεμάτη με μνημεία που μαρτυρούν την πορεία του πολιτισμού σ’ αυτόν τον τόπο. Ίσως μάλιστα αυτό το ζωντανό μουσείο που είναι η Νάξος να είναι το brand name της.

Όμως η αδιαφορία των τοπικών αρχών σε συνδυασμό με τη γραφειοκρατία που μαστίζει την αρχαιολογία και το αρμόδιο υπουργείο, έχουν σαν αποτέλεσμα να χάνουμε συνεχώς τα σπάνια εκθέματα αυτού του μουσείου! Πριν λίγες ώρες χάσαμε ένα κομμάτι στέγης από το Ιησουίτικο μοναστήρι στα Καλαμίτσια. Γεγονός που σόκαρε την τοπική κοινωνία, η οποία όμως πολύ σύντομα θα το ξεχάσει και έτσι σε λίγα χρόνια η εικόνα του Ιησουίτικού μοναστηριού να μοιάζει με αυτή που παρουσιάζει παραπάνω η «Μάσκα» με σκοπό να μετριαστεί το μελλοντικό σοκ!!!

Θα μπορούσε βέβαια ο Δήμος να θέσει ως σκοπό τη διάσωση του σπουδαίου μνημείου, αλλά αν ο σκοπός αγιάζει τα μέσα, όπως έλεγε ο ιδρυτής του τάγματος των Ιησουιτών Ιγνάτιος Λογιόλα, τότε δεν έχουμε να περιμένουμε τίποτα αφού η δημοτική αρχή στερείται σκοπού, άρα και μέσων!!!

Πηγή: Η Μάσκα

Είναι προφανές ότι η κεντρική φωτογραφία είναι μοντάζ της «Μάσκας» και έχει σκοπό να καταδείξει τον κίνδυνο που διατρέχει το μοναστήρι στα Καλαμίτσια.

Δείτε επίσης