Η ομάδα Clean*Respect*Preserve σε συνεργασία με το Naxos Wildlife Protection μας προσκαλούν στον καθαρισμό της Αλυκής αυτή την Κυριακή

απο Cyclades Open

Μετά τον καθαρισμό του χώρου του αεροδρομίου Νάξου η ομάδα CLEAN * RESPECT * PRESERVE Foreigners’ Voice for Sustainable Naxos μαζί με τον Σύλλογο Προστασίας Άγριας Ζωής Νάξου (Naxos island Wildlife Protection) προχωρούν στον καθαρισμό της Αλυκής Νάξου (Λαγκούνα), του μεγαλύτερου και σημαντικότερου υδροβιότοπου των Κυκλάδων, που αποτελεί Καταφύγιο Άγριας Ζωής και προστατευόμενη περιοχή.

Όπως επισημαίνει στην ανακοίνωσή της η ομάδα “το σπίτι μας δεν τελειώνει έξω από την πόρτα μας. Σπίτι μας είναι όλο το νησί μας και υποχρέωση μας να διατηρήσουμε αυτόν τον παράδεισο ατόφιο για να τον αφήσουμε στην νέα γενιά το ίδιο όμορφο και καλύτερο από ότι τον βρήκαμε”.

Είναι μια ευκαιρία να καθαρίσουμε τον τόπο απ’ τα σκουπίδια και να γνωριστούμε καλύτερα, όσοι δεν γνωριζόμαστε μεταξύ μας…την Κυριακή 29/10 στις 11 το πρωί, με γάντια και σακούλες πάμε όλοι στην Αλυκή!

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Εμείς του CLEAN * RESPECT * PRESERVE Foreigners’ Voice for Sustainable Naxos σε άμεση συνεργασία και με καθοδηγητή μας τον σύλλογο Naxos island Wildlife Protection σας προσκαλούμε στο ραντεβού στην Αλυκή μας, κοντά στο σταυρό του δρόμου προς Προκόπη / Στελίδα στις 29.10 στις 11.00 να καθαρίσουμε τριγύρω τον πανέμορφο και περιβαλλοντικά σημαντικό υγρότοπο μας που έχει γεμίσει από κάθε λογής σκουπίδια.

Η Αλυκή της Νάξου είναι ο μεγαλύτερος και σημαντικότερος παράκτιος υγρότοπος των Κυκλάδων, από άποψη βιοποικιλότητας και από την σπανιότητα των πουλιών που βρίσκουν προσωρινό ή μόνιμο καταφύγιο στα νερά του.

Εμείς θεωρούμε ότι το σπίτι μας δεν τελειώνει έξω από την πόρτα μας …. Σπίτι μας είναι όλο το νησί μας και υποχρέωση μας να διατηρήσουμε αυτόν τον παράδεισο ατόφιο για να τον αφήσουμε στην νέα γενιά το ίδιο όμορφο και καλύτερο απο ότι τον βρήκαμε.

Βοηθήστε μας λοιπόν να καθαρίσουμε αυτόν τον σημαντικό μας βιότοπο πριν αρχίσουν οι βροχές και γεμίσει νερό

Όσο πιο πολλοί είμαστε τόσο το καλύτερο.

Φέρτε μαζί σας την καλή σας διάθεση, τα γάντια σας και αν μπορείτε καμία σακούλα .

Ελάτε να δώσουμε ένα όμορφο παραδειγμα στα παιδιά

Σας περιμένουμε με χαρά …. Εμείς θα είμαστε εκεί 29.10 Κυριακή στις 11 το πρωί!

Περισσότερα για την Λαγκούνα μπορείτε να διαβάσετε ΕΔΩ

📸Naxos WildLife Protection

Δείτε επίσης