Πέντε χρόνια Cyclades Preservation Fund-Προβολή του ντοκιμαντέρ “Μεσόγειος- Πολιορκημένη Θάλασσα” στη Σύρο

απο Cyclades Open

Το εξαιρετικό ντοκιμαντέρ MEDITERRANEAN: LIFE UNDΕR SIEGE (Μεσόγειος- Πολιορκημένη Θάλασσα) του Fred Fougea παρουσιάζεται σε λίγες μέρες από το CPF και το Cinedoc Islands για πρώτη φορά στην Σύρο!

Η προβολή θα λάβει χώρα την Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου 2022 και ώρα 21.30 με την υποστήριξη και φιλοξενία του Hermoupolis Heritage (Ηρ.Πολυτεχνείου 16, Ερμούπολη, Σύρος). Μαζί μας θα βρίσκονται και εκπρόσωποι τοπικών φορέων αλλά και σύμμαχοί μας στην προστασία του φυσικού περιβάλλοντος της Σύρου και των Κυκλάδων,

και συγκεκριμένα οι:


– Αναπτυξιακή Εταιρεία Κυκλάδων,
– ΚΟΙΝΣΕΠ Απάνω Μεριά Σύρου,
– We live Together
– Ταρσανάς Σύρου

Ώρα προσέλευσης:
21.00

Ελεύθερη είσοδος με κράτηση θέσης στο cpfgreece@gmail.com έως και την Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου 2022.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης θα υπάρχει κέρασμα, με την ευκαιρία του εορτασμού των 5 χρόνων δράσης του CPF στις Κυκλάδες και συζήτηση με τοπικούς φορείς που θα ακολουθήσει της προβολής.

Η ταινία αποτελεί μια ευρωπαική συμπαραγωγή της Boréales, της Federation Entertainment και της Anemon με την υποστήριξη του ΕΚΟΜΕ και της ΕΡΤ, και είναι αφιερωμένη σε μια από τις πλουσιότερες θάλασσες του κόσμου με στόχο να ενημερώσει για τους κινδύνους που την απειλούν, προτείνοντας λύσεις διατήρησης του πλούτου της. Παρουσιάζει αντιπροσωπευτικά είδη ζώων, πτηνών και θηλαστικών αλλά και οικοτόπων που ζουν και αναπτύσσονται στην θαλάσσια περιοχή της Μεσογείου, όπως για παράδειγμα τη θαλάσσια χελώνα καρέτα καρέτα, μια οικογένεια πελαργών, τα λιβάδια Ποσειδωνίας, κ.α.

Τα γυρίσματα διήρκησαν δύο χρόνια και πραγματοποιήθηκαν σε 12 διαφορετικές χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Ελλάδας και των Κυκλάδων, με τη συμμετοχή δεκάδων επιστημόνων και περιβαλλοντικών οργανώσεων από όλον τον κόσμο. Πρόκειται για ένα εμβληματικό ντοκιμαντέρ, που παρουσιάζει ολοζώντανα και σε πρωτοφανή κλίμακα τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Μεσόγειος, ο επίγειος αυτός παράδεισος που βρίσκεται υπό απειλή.

Πέντε χρόνια Cyclades Preservation Fund

Φέτος συμπληρώνονται 5 χρόνια δράσης του CPF στις Κυκλάδες.

“Σε πείσμα των καιρών, ξεκινάμε αυτό το καλοκαίρι και το φθινόπωρο που έρχεται, να γιορτάζουμε, με διάφορες αφορμές αλλά πάντα μαζί σας, την επέτειο των 5 χρόνων δράσης του CPF στις Κυκλάδες.

Σας ευχαριστούμε πολύ για την αγάπη και την εμπιστοσύνη σας.

Είμαστε ευγνώμονες για την στηρίξή σας στο έργο μας.”, αναφέρει σχετικά η σελίδα του CPF στο facebook

Δείτε επίσης