Πού pass;

Χαρίλαος Ρούσσος

απο Cyclades Open

-Γεια σας τί κάνετε; Τι πετάνε και τί πιάνετε;

Έχω καιρό να σας γράψω κι αρχίσατε να διαμαρτύρεστε στην ξινή μαθαίνω. Τι να κάνω ο έρημος ο γάτης; Φυσάει αρέας τόσο πολύ και τόσον καιρό εδώ κάτω και μου παίρνει την έμπνευση.

Χωρίς έμπνευση δε γίνεται, αν και μ’ εκβίασε η ξινή βάζοντας μου ν’ ακούσω Αννα Βρίσση κι ένα τραγούδι που μιλάει για έμπνευση.

Αποτέλεσμα;

Έφυγε κι αυτή η λίγη που δεν μου είχε πάρει ο αρέας.

-Τέλος πάντων πήγα και χώθηκα κάτω απ’ το κρεβάτι μήπως και τη βρω και βρήκα μια αράχνη να πλέκει.

Σκέφτομαι να την πάρω και να την κάνω δώρο στην ξινή η οποία είναι γνωστό πως τρέφει έντομα συναισθήματα, να δω τις αντιδράσεις.

-Πρωταυγουστιά αύριο και σας βλέπω όλους, έντεκνους και μη, να τραγουδάτε «Μα γιατί το τραγούδι/να ναι λυπητερό». Αύγουστος, ο καλός ο μήνας που θέλετε να είναι δυο φορές το χρόνο. Οικονομικά μπορεί να σας συμφέρει μερικούς, ψυχολογικά πάλι δεν είμαι σίγουρος για κανέναν σας.

Όλα πάνε καλά μαθαίνω.

Πολλές αφρίξεις στο νησί, κόσμος, κίνηση, ξαπλώστρες, ομπρέλες, λεωφορεία, χαμός γίνεται. Μόνο ναυαγοσώστες δεν έχετε, αλλά δεν πειράζει έχετε απινιδρωτές. Και όχι απινιδρωτές ότι κι ότι, αλλά εκπαιδευμένους. Πέφτουν στη θάλασσα, αν χρειαστεί, βγάζουν έξω αυτόν που κινδυνεύει και τον επαναφέρουν σε χρόνο dt.

Γλιτώσατε και τα περιττά έξοδα. Οικονομία.

Να μην ξαναπάρετε ποτέ. Δεν χρειάζονται. Δεν έχετε ακούσει που λένε «όπου του μέλει να πνιγεί, ποτέ του δεν πεθαίνει;» Τί εννοείς αυτό ακριβώς είναι το πρόβλημα; Έχει αρέα και δεν σε πιάνω. Έχει και μια γαλάζια σημαία που κυματίζει και δεν σε βλέπω κιόλας. Τί εννοείς που τη βλέπω πως είναι γαλάζια; Αχρωματοψία έχω, ο,τι χρώμα θέλω λέω.

Πως μπορείτε εσείς άλλα να λέτε, άλλα να κάνετε, αλλού να είναι τα κακαρίσματα κι αλλού να γεννάν οι κότες;

Έτσι κι εγώ. Γιατί μπορώ.

-Σε άλλα νέα φέτος το καλοκαίρι έχει παρέλαση βαρέων μηχανημάτων. Η πασαρέλα έχει στηθεί στο χωριό Θρίποδες γιατί βολεύει επειδή είναι στενός ο δρόμος.  Την είδε σου λέει ο Τζόρτζο ο Χαρμάνι και αποφάσισε να παρουσιάσει εκεί τη νέα κολεξιόν του, του χρόνου το καλοκαίρι, τόσο τέλεια.

Εκσκαφείς, μπετονιέρες, φορτηγά, οδοστρωτήρες, πρέσες όλα από εκεί περνάνε. Κάθονται οι γιαγιάδες και σπάνε πλάκα με τα συγκρουόμενα. Οι ειδικοί διερμηνολόγοι έχουν χωριστεί στα δυο. Δεν ξέρουν αν πρόκειται για industrial κινητή έκθεση ή απλώς για έκθεση εργαλείων. Θέλεις να κόψεις κύλισμα ένα χωράφι για παράδειγμα; Κάθεσαι, βλέπεις τι περνάει, σημειώνεις και μετά πας στο κατάστημα και ρωτάς πότε υπάρχει διαθεσιμότητα.

Κι είναι και μερικοί που γκρινιάζουν κι από πάνω. Δε φτάνει που παρέχονται διευκολύνσεις και πρωτοποριακές παροχές, μιλάτε κι κιόλας; Καλά, καθόλου δεν ντρέπεστε;

-Έμαθα πως θα έρθει η Amazon να σας εξυπνοποιήσει. Στα παλιά παραμύθια είχανε τις καλές νεράιδες, στα σύγχρονα παραμύθια τον ρόλο αναλαμβάνουν οι οικονομικοί κολοσσοί που έχουν από καρφίτσα μέχρι διαστημόπλοιο. Κακό δεν είναι, αλλά θα πρέπει να έχετε και κάποιες υποδομές.

Αλλά τι να τις κάνετε μωρέ τις υποδομές, δε βαριέσαι, φτιάχνεις κτίρια και τα καταστρέφει η αρμύρα, ο αρέας, η βροχή, καλύτερα να μη φτιάχνεις τίποτα για να μην χρειάζεται να τα επισκευάζεις. Σίγουρα υπάρχουν καλύτερα πράγματα να κάνεις απ’ αυτό.

Πάντως δεν είναι λίγο τρομακτικό να είστε εξαρτημένοι από κάτι ή έτσι το βλέπω εγώ ως γάτης ανεξάρτητος;

Και τι θα σας κοστίσει; Γιατί σας ακούω συχνά να λέτε πως “ο τζάμπας πέθανε” κι αναρωτιέμαι με τίνος τα κόλλυβα θα γίνει μνημόσυνο.

Απλή περιέργεια.

-Αύριο μην ξεχάσετε να γραφτείτε στο Βενζίνη Pass-Η επιστροφή. Μετά κατηγορείτε τον πρωθυποκούλη πως δεν σας προσέχει. Τέτοιοι αχάριστοι είστε όμως. Και Ηλεκτρικό Pass και Βενζίνη Pass και Ταξίδι Pass και κατά Διαόλου Pass. Πριν pass κατά διαόλου μην ξεχάσεις να γραφτείς και στο Γιατρό να Pass. Τον προσωπικό σου.

Τώρα που το σκέφτομαι αυτό το pass έναν Καραμήτρο που αναφέρετε συχνά, τι τον έχει;

Διαμαρτυρία εκφράζουν οι μανάδες που δεν υπάρχει εφαρμογή «Ζακέτα να Πάρεις, αν Pass». Εκλογές έρχονται, ας κάνουν λίγη υπομονή. Ο μισθός σας ο κατώωωωωτατος θα φτάσει στα 751, θα αυξηθούν οι συντάξεις, εφαρμογή για ζακέτα θα ξεχάσουν να σας φτιάξουν; Πις οφ κροκέτα! Χνιαρρρ χνιαρρρ, χνιαρρρ…

-Τελικά για πείτε μου, γιατί σας γράψω; Έχω πάθει γατάθλιψη με τις ειδήσεις σας. Σκοτωμοί, βιασμοί, εγκλήματα, πυρκαγιές, θέλετε να καταλήξω στον Ψιτ-ίατρο;

Δηλαδή, τώρα που βρήκαμε γατί να γράψουμε πεντ΄-έξι;

Ε όχι!

-Σας αφήνω… με ζητάνε και από άλλα κράτη.

Να προσέχετε μην κολλήσετε κανένα κοριό, γιατί τώρα τελευταία είναι πολύ συνηθισμένο φαινόμενο. Και να φοράτε τη ζακέτα σας, αλλιώς δεν την γλιτώνετε την εφαρμογή.

Κοτλέ διαγωνίως

Χαρίλαος

Υ.Γ.
Μας έπιασε η θερινή ραστώνη….τη συνέχεια την ξέρετε.

Δείτε επίσης