Αθηνά Πριμικίρη: Η διαστημική δασκάλα που σκοπεύει να δημιουργήσει τον πρώτο Έλληνα αστροναύτη

απο Cyclades Open

Είναι η δασκάλα που θα ήθελε να έχει κάθε παιδί στο σχολείο του. Να τον ταξιδεύει στο άπειρο της γνώσης, να εξάπτει τη φαντασία του στο απέραντο του σύμπαντος. Να μετατρέπει το θρανίο του σε διαστημόπλοιο και το προαύλιο του σχολείου σε κοσμοδρόμιο.

Η Αθηνά Πριμικίρη έκανε πράξη τα όνειρα της και βρήκε τον δικό της αστρικό κώδικα επικοινωνίας με τους μαθητές της για όλα τα μυστικά του σύμπαντος. Την συναντήσαμε στον εξώστη του φιλόξενου σπιτιού της στο Καπανδρίτι που είναι γεμάτο από βιβλία, αγάπη και ανθρωπιά. Εδώ και 45 χρόνια ο αγαπημένος της Τάσος είναι ο… συγκυβερνήτης της ζωής σε αυτό το ταξίδι στο απύθμενο της φαντασίας και της έρευνας.

Η Αποστολή Volare με τον ΜΧ Ambassador Ιταλό Αστροναύτη της ESA, Luca Parmitano (γιγαντοαφίσα κοσμεί το 25ο Δημοτικό  Σχολείο Αχαρνών)Η Αποστολή Volare με τον ΜΧ Ambassador Ιταλό Αστροναύτη της ESA, Luca Parmitano (γιγαντοαφίσα κοσμεί το 25ο Δημοτικό Σχολείο Αχαρνών)

«Κάθε μέρα πρώτη μέρα»

«Το όνειρο μου είναι να δημιουργήσω τον πρώτο Έλληνα αστροναύτη, αλλά μέχρι τότε μπορούμε να δημιουργούμε ολοκληρωμένες προσωπικότητες που θα ανοίγουν παράθυρα στη γνώση, στην έρευνα και στη δημιουργία», μας λέει με ενθουσιασμό ενώ τα μάτια της λάμπουν από λαχτάρα και χαρά. «Κάθε μέρα στο σχολείο είναι σαν την πρώτη μέρα με όλη την εμπειρία και τη γνώση που αποκόμισα όλα αυτά τα χρόνια. Τα παιδιά δείχνουν μεγάλο ενδιαφέρον και η σκέψη τους γίνεται παραγωγική και δημιουργική με όλα τα στοιχεία από πολλές επιστήμες», λέει στο ethnos.gr η Αθηνά Πριμικίρη.

Διαβάστε ολόκληρο το ρεπορτάζ του Κώστα Ασημακόπουλου στο ΕΘΝΟΣ

Δείτε επίσης