Διαδικτυακή Λέσχη Ανάγνωσης Μυθιστορημάτων Crossover από τις Εκδόσεις Πατάκη

απο Cyclades Open

Οι Εκδόσεις Πατάκη σας προσκαλούν να συμμετάσχετε στη Διαδικτυακή Λέσχη Ανάγνωση Μυθιστορημάτων crossover, ένα βιβλιοφιλικό ραντεβού που αγαπήθηκε ιδιαίτερα από ενήλικες αναγνώστες.

Τον σχεδιασμό και συντονισμό έχει ο Μάνος Κοντολέων, συγγραφέας και κριτικός με σημαντικό έργο στη λογοτεχνία crossover. 

Πέμπτη συνάντηση

Τετάρτη 9 Μαρτίου 2022 | 19:00-20:30

Μυθιστόρημα πέμπτης συνάντησης:

«Η ψίχα εκείνου του καλοκαιριού»

του Ισίδωρου Ζουργού 

Δηλώσεις συμμετοχής

Κλείστε μία από τις λίγες θέσεις επικοινωνώντας στο τηλ.: 2103650024 ή στο email: ekdiloseis@patakis.gr

Τα μυθιστορήματα crossover είναι εκείνα τα σύγχρονα λογοτεχνικά έργα στα οποία το κεντρικό πρόσωπο είναι άτομο που διανύει την εφηβεία του, δηλαδή άτομο το οποίο αναζητά την ταυτότητά του μέσα σε έναν έντονα μεταβαλλόμενο εσωτερικό και εξωτερικό κόσμο. Γραμμένα με όλες τις απαιτητικές όσο και σύγχρονες προδιαγραφές μιας μυθιστορηματικής αφήγησης, προσφέρουν την ευκαιρία στους κάθε ηλικίας αναγνώστες τους να επικοινωνήσουν μεταξύ τους, να αναζητήσουν -ή και να επανατοποθετήσουν- τη δική τους ταυτότητα.

Βασικός στόχος της «Λέσχης Ανάγνωσης Μυθιστορημάτων crossover» των Εκδόσεων Πατάκη είναι να γνωρίσουν τα μέλη της ενδιαφέροντα λογοτεχνικά έργα αυτής της κατηγορίας, τα οποία και θα διευρύνουν τα λογοτεχνικά ενδιαφέροντα των ενηλίκων, αλλά και θα προσφέρουν έναν ουσιαστικό και ευαίσθητο τρόπο γεφύρωσης του χάσματος των γενεών.

Βασικές πληροφορίες

> Οι συναντήσεις απευθύνονται σε ενήλικα άτομα κάθε ηλικίας και ενδιαφερόντων.

> Η συμμετοχή στη λέσχη είναι δωρεάν.

> Οι συναντήσεις θα πραγματοποιούνται μέσω πλατφόρμας ZOOM και οι

συμμετέχοντες θα παραλαμβάνουν τον σχετικό σύνδεσμο με τη δήλωση συμμετοχής τους.

> Καλό (αν και όχι αναγκαίο) οι συμμετέχοντες να έχουν διαβάσει το έργο που θα συζητηθεί.

Λίγα λόγια για το μυθιστόρημα «Η ψίχα εκείνου του καλοκαιριού»

Πόσο κρατάει ένα καλοκαίρι; Γιατί εκείνο ειδικά το καλοκαίρι φαινόταν ατελείωτο; Γιατί τα δάχτυλα του εντεκάχρονου Νικόλα πίεζαν την ψίχα και την έκαναν ζυμάρι; Ίσως γιατί ένας πόλεμος φυσούσε από μακριά και έσερνε μαζί του κι έναν άλλο φόβο, αυτόν της ενηλικίωσης. Όλα αυτά μέσα σε παρέες όμοιες συμμορίες, με αρχηγούς επικούς, που τρεχοβολούσαν στα καλντερίμια του χωριού και φόβιζαν τα τζιτζίκια. Τα ξύλα, οι σαΐτες, τα τόξα, ένα κουρεμένο κεφάλι, ένα όμορφο φουστάνι, ο έρωτας: μνημεία του καλοκαιριού και μιας εποχής ανεξίτηλης. Τότε που, ενώ τα κουκουνάρια έσκαζαν τα μεσημέρια απ’ τη ζέστη σαν χειροβομβίδες, τα ραδιόφωνα παιάνιζαν εμβατήρια. Πάντα στο ξεψύχισμα του Αυγούστου έπιαναν τα πρωτοβρόχια. Ήταν το καλοκαίρι του 1974…

Δείτε επίσης