Γ. Μπόλλας: “Η Σαντορίνη φόρεσε τα καλά της”

απο Cyclades Open

Η Εθελοντική Αιμοδοσία της Τράπεζας Αίματος στη Σαντορίνη θα ξεκινήσει και πάλι στις αρχές Οκτωβρίου με αφορμή την συνέχιση αυτού στου σημαντικού έργου ο Γιώργος Μπόλλας,  Αιματολόγος,  Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Αθηνών και  Συντονιστής Διευθυντής Αιμοδοσίας Π.Γ.Ν.Α. «Κοργιαλένειο – Μπενάκειο», Ε.Ε.Σ. στέλνει το δικό του μήνυμα στους εθελοντές αιμοδότες.

“Ο Σεπτέμβριος εισήλθε δυναμικά στο προσκήνιο, αντικαθιστώντας τον Αύγουστο με την καλοκαιρινή ραστώνη.

Στις παραλίες ο κόσμος μειώνεται ενώ οι μαθητές και οι μαθήτριες διστακτικά ετοιμάζουν τα σχολικά τους.
Το Φθινόπωρο σιγά-σιγά εδραιώνεται, εξοστρακίζοντας το γλυκό καλοκαίρι και ο ήλιος ελαττώνει την καθημερινή του παρουσία, δίνοντας στη νύχτα την ευκαιρία να μεγαλώσει.

Η «Κυρά των Αμπελιών» αποδίδει τους καρπούς στον τρυγητή, αναμένοντας υπομονετικά να γευτεί το καινούριο γιοματάρι!

Η τουριστική περίοδος καλά κρατεί, διαγράφοντας σημαντικές επιτυχίες και ξεπερνώντας σε αριθμό τις αφίξεις των τελευταίων δύσκολών ετών.
Μια μελαγχολική διάθεση διαπνέει τους ανθρώπους εξαιτίας του τέλους των θερινών διακοπών, πράγμα που σηματοδοτεί την επιστροφή στη ρουτίνα της καθημερινότητας!

Στη Σαντορίνη όμως τα γεγονότα είναι κάπως διαφορετικά.

Στα γραφεία υπάρχει μεγάλη κινητικότητα. Άτομα από όλο το νησί, συρρέουν καθημερινά προκειμένου να οργανώσουν την κατάσταση με τον καλύτερο τρόπο (όπως γίνεται τόσα χρόνια άλλωστε).

Τα πανό καθαρίστηκαν, επισκευάστηκαν και έχουν τοποθετηθεί σε κεντρικά σημεία, ενημερώνοντας τους πολίτες για το μεγάλο γεγονός που θα λάβει χώρα!
Τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης και τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης θα μεταφέρουν σε κάθε σπίτι το σημαντικό μήνυμα.

Στους ναούς, θα αγγέλλεται από τους ιερείς στους πιστούς, το κήρυγμα του Μητροπολίτη για την ιερή υποχρέωση!

Και φυσικά, η παραδοσιακή «Ντουντούκα», περιφερόμενη στους δρόμους, θα καλεί άπαντες να πάρουν μέρος στη Μεγάλη Εορτή.

Η Σαντορίνη φόρεσε τα καλά της.
Ετοιμάζεται για το «Μεγάλο πανηγύρι της Αγάπης».
Ετοιμάζεται για τη Φθινοπωρινή Αιμοδοσία του νησιού.

Σας καλώ από καρδιάς, να προβούμε όλοι σε αυτή την ύψιστη πράξη ανθρωπισμού, προσφέροντας λίγο από το αίμα μας προκειμένου να σώσουμε κάποιο συνάνθρωπο που το έχει ανάγκη.

Σας καλώ να δυναμώσουμε τη δράση της Τράπεζας Αίματος Σαντορίνης. Μια δράση που κρατά 30 συναπτά έτη και που από το έργο της την έχει αναδείξει ως τη μεγαλύτερη τράπεζα αίματος της Ελλάδας!!!

Καλή Αιμοδοσία, αδέρφια”.

Τον περασμένο Μάϊο στην Αιμοδοσία της Τράπεζας Αίματος Σαντορίνης ο Γ. Μπόλλας είχε παραχωρήσει στο Santorini Magazine όπου αναφέρεται στην σπουδαιότητα της συμμετοχής αλλά και τις ανάγκες που υπάρχουν στην Χώρα για αίμα. Σημαντικά στοιχεία δίνει επίσης για την συμβολή της Τράπεζας Αίματος Σαντορίνης

Πηγή: santorinimagazine.gr/Χαρά Καπότου

Δείτε επίσης