«Η Νάξος διά μέσου των αιώνων»: Έναρξη εργασιών Ζ΄ Πανελληνίου Συνεδρίου στο Γλινάδο της Νάξου-Παρακολουθήστε τη ζωντανή ροή μέσω You Tube

απο Cyclades Open

Ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων διοργανώνει το 7ο Πανελλήνιο Συνέδριο με θέμα «Η Νάξος διά μέσου των αιώνων», το οποίο θα διεξαχθεί στο Γλινάδο Νάξου, από Πέμπτη 2 έως και Κυριακή 5 Νοεμβρίου 2023 και τελεί υπό την αιγίδα της Αυτής Εξοχότητος της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου.

Το Συνέδριο αγκαλιάζει μια ευρεία αλλά και συνεκτική οικογένεια πεδίων και θεματικών κύκλων που στρέφονται αποκλειστικά γύρω από τη διαχρονική παρουσία της Νάξου και των Μικρών Κυκλάδων, από τις μυθικές απαρχές μέχρι το παρόν αλλά και το μέλλον των νησιών μας. Δεκάδες επιστήμονες και ερευνητές από την Ελλάδα και το εξωτερικό θα αναπτύξουν θέματα από τη Μυθολογία, την Αρχαιολογία, τη Γλωσσολογία, την Πολιτική και Κοινωνική Ιστορία, τη Λαογραφία, την Πολιτιστική Διαχείριση, την Εκπαίδευση, τη Δημόσια μεταπολεμική Κοινωνικότητα, τη ναξιακή Προσωπογραφία, την Οικολογία, κ.ά.που σχετίζονται με τον πολιτισμό των νησιών μας.

Ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων καλεί όλους/-ες να παρακολουθήσουν τις εργασίες του Συνεδρίου και να συμμετάσχουν ενεργά στον διάλογο που θα αναπτυχθεί καθ’ όλη τη διάρκειά του.

Το πρόγραμμα:

Οι εργασίες του Ζ΄ Πανελλήνιου Συνεδρίου “Η Νάξος διά μέσου των αιώνων” μεταδίδονται μέσω του καναλιού του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων στο YouTube στον σύνδεσμο που ακολουθεί:

Δείτε επίσης