Ινιέστα: «Όταν πάλευα με την κατάθλιψη, το πιο ευχάριστο ήταν που πήγαινα για ύπνο το βράδυ»

απο Cyclades Open

H εικόνα που έχουμε οι περισσότεροι στο μυαλό μας για τους ποδοσφαιριστές, ειδικά τους προβεβλημένους, είναι πως ζουν σε έναν άνετο και υπερπολυτελή κόσμο και δεν έχουν καμία σχέση με τα προβλήματα της καθημερινότητας, όμως τα πράγματα δεν είναι πάντα έτσι και ο Αντρές Ινιέστα είναι χαρακτηριστικό παράδειγμα.

Αυτό έγινε σαφές μέσω της συνέντευξης που παραχώρησε κατά τη διάρκεια της παρουσίας του στην εκπομπή “The Wild Project”, με τη θρυλική μορφή της Μπαρτσελόνα και της εθνικής Ισπανίας να αναφέρεται στο κεφάλαιο “κατάθλιψη” που μαύρισε τη ζωή του και τον έκανε να δώσει μία σκληρή μάχη για να διώξει όλους τους δαίμονες που τον κυρίευαν.

“Αποφάσισα να μιλήσω για την ψυχική μου υγεία όταν δυσκολευόμουν. Ξέρω ότι είμαι δημόσια προσωπικότητα, αλλά έπρεπε να πω τα πράγματα όπως ήταν.

Ποτέ δεν σκέφτηκα να με αποκαλούν τρελό ή αδύναμο. Όταν πάλευα με την κατάθλιψη, το πιο ευχάριστο κομμάτι της ημέρας μου ήταν όταν έπαιρνα το χάπι μου και πήγα για ύπνο το βράδυ.

Χάνεις τη χαρά από τη ζωή, από τα πάντα. Αγκάλιασα τη γυναίκα μου, αλλά ένιωθα σαν να αγκαλιάζω ένα μαξιλάρι. Δεν νιώθεις τίποτα”, τόνισε χαρακτηριστικά, για να προσθέσει: “Πηγαίνω ακόμα σε θεραπεία, καθώς πρέπει να είμαι σε ειρήνη με τον εαυτό μου. Μου αρέσει να ακούω επαγγελματίες να μιλούν για την ψυχική υγεία και την κατάθλιψη”.

Όσον αφορά στην απόφασή του να φύγει από τους μπλαουγκράνα και να ανοίξει ένα νέο κεφάλαιο στην καριέρα του εκτός των μπλαουγκράνα, είπε:

“Ένιωσα ότι ο χρόνος μου στη Μπαρτσελόνα είχε τελειώσει, ήταν ξεκάθαρο ότι δεν ήθελα να παίξω εναντίον της Μπάρτσα και αυτό σήμαινε ότι θα βγω εκτός Ευρώπης.

Στην Μπαρτσελόνα πρέπει να δώσεις το 200%-300% σου και όταν ένιωσα ότι δεν μπορούσα να το κάνω πια, αποφάσισα να φύγω”.

Πηγή: Sport24/Βαγγέλης Σταματόπουλος

Δείτε επίσης