Κάνε μου λιγάκι βζιιιιιιιιιιινννννννννν….

Χαρίλαος Ρούσσος

απο Cyclades Open

Ο Χαρίλαος αναστατώνει την ξινή με την αλλοπρόσαλλη συμπεριφορά του. Κι αυτή τον πάει στον γιατρό. Ποιος είδε τον Χαρίλαο και δεν τον φοβήθηκε! Μόνο στο “Χαμόγελο του γατιού” δεν την κατήγγειλε την έρμη την ξινή κι αυτό γιατί δεν υπάρχει κάτι τέτοιο, αλλιώς…κατά τα λοιπά όλα βζιιιινννννν κι απάνω τούρλα…

-Τί έπαθα;

Γιατί όλοι ρωτάνε τί έπαθα; Έχω ρωτήσει εγώ ποτέ κανέναν τι έπαθε κι έχει μούτρα, νυστάζει, βαριέται, κοιμάται, θυμώνει;

Εσείς γιατί ρωτάτε δηλαδή;

Με είχαν πιάσει οι ευαισθησίες μου και τραγουδούσα Καιτούλα, έφαγα και μια πρασινάδα παραπάνω, πάνω στη ζοχάδα μου και με πείραξε. Οι γάτες δεν πίνουμε αλκοόλ, τί να κάνω, έφαγα μια μαργαρίτα, αντί να την πιώ.

Γύρισα σπίτι ενώ η ξινή είχε ξελαρυγγιαστεί να φωνάζει «Χαρίλαεεεεεε!» έχοντας ενοχλήσει τα άπαντα του ζωικού βασιλείου. Ακόμα και κάτι κατσαρίδες 5 χιλιόμετρα μακριά, έδωσαν όρκο πως το καλοκαίρι θα την κάνουν να πληρώσει, τόσο ενόχληση η γαιδουροφωνάρα της!

Και στις 12 κι ούτε ένα τηλεφώνημα ακριβώς, πήγα σπίτι και δεν έβλεπα την πόρτα για να μπω. Να κοιμηθώ ήθελα και αυτή έπαθε χρήση πανικού κι έβγαλε ραπόρτο πως αύριο έχει γιατρό.

Αντιστάθηκα σθεναρά, αλλα με πιάσανε στον ύπνο και με πήγαν στον γατογιατρό. Τον περιποιήθηκα κι αυτόν και με είπανε τζαναμπέτη, εμένα έναν κύριο, ΓΑΤΟ με όλα τα γράμματα κεφαλαία.

Δεν θέλω να πιω φάρμακο ανθρωπέ μου, άσε τ’ αυτάκια μου ήσυχα, δεν έχω πυρετό, μ’ ενοχλείς σου λέω, τίποτα αυτός.

Της Κορέας έγινε στο ιατρείο, μην σας τα πολυλογώ.

Κι ενώ η ξινή έκανε εκπομπή, εγώ γινόμουν πρωτοσέλιδο στα «Κτηνιατρικά Νέα της Νάξου». Συγγνώμη κ. Δημήτρη, αλλά εγώ είμαι γάτος που αρπάζει εύκολα. Χέρια, πόδια, ό,τι βρει εύκαιρο.

Θνιχτιρρρρ…

-Τώρα παίρνουν όλοι τηλέφωνο και ρωτάνε «Τί κάνει ο Χαρίλαος;»

Καλά είναι σας χαιρετά. Ρεζίλι μ’ έκανε η παλιοξινή. Ακόμα και το πιτσιγατίκι που εξυπηρετεί στο ιατρείο, ένα μαύρο με λευκή ποδιά, μου έδωσε τη συνταγή λέγοντας: «Να προθέχετε τιθ μαργαρίτεθ κύριε Χαλίλαε και ν’ ακούτε τη μαμά θας». Πάλι καλά, θα μπορούσε να μου πει να φοράω τη ζακέτα μου και να μην κάθομαι σε ρεύματα το μιαρό.

Θνιχτριρρρ είπα;

Είπα ε;

Ε, το ξαναλέω….ΘΝΙΧΤΙΙΙΡΡΡΡΡΡ!!!!

-Θνιαρρρ…τα είπα και ηρέμησα.

Σε άλλα νέα πάτε απ’ το κακό στο χειρότερο με γεωμετρική πρόοδο και  σουπερματική ακρίβεια. Και να τα καύσιμα και να ο πληρωθισμός και να οι αυξήσεις, μόνο οι μισθοί παραμένουν φανατικά μισοί και δεν αυξάνονται, αλλά μην ανησυχείτε.

Βζιιιιιιιιιιιιιιινννν!!! Πως το έλεγε η κυρία Χαριλίδου… Μαρουλίδου, κάπως έτσι….με 38 ευρώ και κάτι ψιλά, τίγκα το καρότσι στο σούπερ μάρκετ με τα φαγώσιμα της εβδομάδας.

Λογικό, όταν ξεχνάς να προσθέσεις μηδενικά σε λογαριασμούς. Το 380 μπορεί να γίνει 38.

Είδες τι κάνει ένα μηδενικό; Καμιά φορά δεν καταλαβαίνεις και άλλα νούμερα σε λογαριασμούς. Βλέπεις ένα τριψήφιο, για παράδειγμα και δεν ξέρεις πως βρέθηκε εκεί.

Είδες δώρο ο Σάντα Κλάους;

Μωρέ είδες, πως δεν είδες….τί κατάλαβες είναι το ερώτημα.

Βζιιιιιιιιιννννννννννν….!

-Αλλά μην γκρινιάζετε συνέχεια.

Ζείτε σε μια χώρα με καταπληκτική ποιότητα ζωής και είστε πολύ ευτυχισμένοι.

Έτσι είπε ο πρωθυποκούλης. Για να το λέει αυτός που με το ζόρι κάθεται σ’ αυτή τη χώρα και κάθε 3ημερο την κοπανάει δίκιο θα ‘χει.  Έχει κι αλλού ποιότητες ζωής, πρέπει να τις γνωρίσει για να σας τις εφαρμόσει, για το καλό σας το κάνει, αλλά τέτοιοι είστε, δεν θέλετε να έχετε ποιότητα.  

Ευτυχώς που παραιτήθηκε κι αυτός ο Θλιβανός…Κλιβανός…αυτός ο υπουργός Αγροτικής Εξαφάνισης, τέλος πάντων, και μάθατε πως υπήρχε.

Εξαναγκάστηκε, δεν ήθελε, αλλά παραιτήθηκε.

Οι ανεπίσημες πληροφορίες λένε πως δεν τον ξέρατε, γιατί ήταν μεγάλος λάτρης του Επίκουρου και εφάρμοζε το «λάθε βιώσας».

Τελικά από κάτι «λάθε» ενός Φούκα που ήταν αξεπέραστος και είχε γράψει έπος με κάτι σακούλες γεμάτες λεφτά, μαθεύτηκαν τα χαΐρια και οι προκοπές τους και έτσι εμφανώς παραιτήθηκε ο υπουργός που όλοι υποπτεύονταν την ύπαρξή του, αλλά κανείς δεν ήξερε.

Έπος! Τί έπος…γραψωδία!

Γελάνε και τα λιπάσματα  μαζί και το ΦΠΑ τους, ακόμα και το 24% που δεν υπάρχει στα λιπάσματα κι αυτό γελάει.

Γιατί σημασία δεν έχει η αλήθεια όταν είναι σκληρή, σημασία έχει να μην γίνεται γνωστή για να μπορούν οι άσχημοι να φαίνονται ωραίοι.

Υποκρισία φουλ…να κάνετε εξαγωγή να πέσει ο πληρωθισμός, να έρθει η ανάπτυξη…όλα εγώ πια;

-Καιρός: Κακός, ψυχρός κι ανάποδος… άνεμοι θυελλώδεις. Σε ένδειξη συμπαράστασης για το απαγορευτικό που μου επέβαλε η ξινή, αύριο δεν ταξιδεύουν τα πλοία.

Δεν μεταδίδω άλλο…

Κοτλέ διαγωνίως

Χαρίλαος

Δείτε επίσης