Κοινωνία της αδιαφορίας: «Δεν το είχαμε καταγγείλει τότε. Αν το είχαμε κάνει πιθανόν να είχε γλυτώσει τον βιασμό ο 15χρονος»

απο Cyclades Open

Δεν έχουν τέλος οι σοκαριστικές αποκαλύψεις για την υπόθεση του ομαδικού βιασμού του 15χρονου στο Ίλιον. Μια νέα μαρτυρία γείτονα δίνει νέα τροπή στην υπόθεση καθώς περιγράφει επεισόδιο που είχε σημειωθεί το καλοκαίρι στο εγκαταλελειμμένο σπίτι.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1 ο γείτονας υποστηρίζει ότι στη γειτονιά άκουσαν ένα κορίτσι να φωνάζει «αφήστε με», ωστόσο, παραδέχθηκε ότι δεν κατήγγειλαν το συμβάν στην αστυνομία.

«Η συγκεκριμένη ομάδα παιδιών μαζευόταν για περισσότερο από έναν χρόνο σε αυτό το σπίτι. Είχαν διαμορφώσει τον πίσω χώρο του σπιτιού για να κάνουν τα πάρτι τους. Έβαζαν δυνατή μουσική, έπιναν, έβριζαν και φώναζαν. Από την αρχή που τους βλέπαμε έλεγα ότι αυτό δεν θα έχει καλή κατάληξη… Το σπίτι το άνοιγε ο γιος οικογένειας που μένει δίπλα. Ήταν της γιαγιάς του.

Το καλοκαίρι έγινε ένα περιστατικό που μας σόκαρε. Είχε μαζευτεί η παρέα, κάποιοι κάθονταν έξω και ορισμένοι είχαν μπει στο δωμάτιο που βρίσκεται από την πλευρά του δρόμου. Ακούσαμε ξαφνικά φωνές και τρομάξαμε.

Ένα κορίτσι φώναζε: «Όχι, μη, αφήστε με, αφήστε με, αφήστε με». Παγώσαμε. Ήμασταν έτοιμοι να καλέσουμε την αστυνομία αλλά μετά δεν ξανακούσαμε να φωνάζει το κορίτσι ή κάποιος άλλος. Δεν το είχαμε καταγγείλει τότε. Αν το είχαμε κάνει πιθανόν να είχε γλυτώσει τον βιασμό ο 15χρονος. Ελπίζω αυτή η κοπέλα, αν τυχόν της έκαναν κάτι τότε, να βρει τη δύναμη τώρα που μίλησε και ο μαθητής να καταγγείλει αυτό που συνέβη.

Είμαστε όλοι σοκαρισμένοι από τον βιασμό του παιδιού. Πρόκειται ουσιαστικά για μια συμμορία ανηλίκων με ορισμένα παιδιά που είναι άκρως παραβατικά. Έχουν εμπλακεί σε επεισόδια. Το καλοκαίρι, πριν από το περιστατικό με το κορίτσι, είχε έρθει η αστυνομία επειδή έκαναν ένα πάρτι στην πίσω αυλή. Είχαν βάλει πολύ δυνατά τη μουσική, φώναζαν και έσκαγαν κάτι, βεγγαλικά ή δυναμιτάκια που έκαναν θόρυβο. Ουδείς από τη γειτονιά τολμούσε ή τολμά να μιλήσει. Κι εγώ τρέμω γιατί μένω στη γειτονιά. Ξέρω ότι και φυλακή να πάνε, όταν θα εκτίσουν την ποινή τους θα είναι γεμάτοι οργή και θα ψάχνουν να ξεσπάσουν…», δήλωσε ο γείτονας.

Δείτε επίσης