Λέσχη Ανάγνωσης των Εκδόσεων Ψυχογιός – Νέος διαδικτυακός κύκλος: «Το έργο του Κώστα Ταχτσή»

απο Cyclades Open

Ξεκινάει ο νέος κύκλος συναντήσεων της Λέσχης Ανάγνωσης των Εκδόσεων ΨΥΧΟΓΙΟΣ, την οποία θα συντονίζει ο Δημήτρης Παπανικολάου, Καθηγητής Νεοελληνικών και Πολιτισμικών Σπουδών στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, και θα έχει θέμα το έργο του Κώστα Ταχτσή.

Στη Λέσχη Ανάγνωσης των Εκδόσεων ΨΥΧΟΓΙΟΣ θα γνωρίσετε τα πιο γνωστά βιβλία ενός από τους πιο επιδραστικούς πεζογράφους και ποιητές της μεταπολεμικής Ελλάδας.

Στις τέσσερις προγραμματισμένες συναντήσεις θα συζητηθούν οι παρακάτω τίτλοι:

Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου Η ΓΙΑΓΙΑ ΜΟΥ Η ΑΘΗΝΑ ΚΙ ΑΛΛΑ ΚΕΙΜΕΝΑ

Τετάρτη 23 Μαρτίου ΚΑΦΕΝΕΙΟ ΤΟ «ΒΥΖΑΝΤΙΟ» – ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΤΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ ΠΟΙΗΜΑΤΩΝ

Τετάρτη 4 Μαΐου ΤΑ ΡΕΣΤΑ

Τετάρτη 8 Ιουνίου ΤΟ ΤΡΙΤΟ ΣΤΕΦΑΝΙ

Οι συναντήσεις θα πραγματοποιηθούν μέσω Microsoft Τeams και ώρα 19:30-21:00.

Η συμμετοχή είναι δωρεάν, απαραίτητη η δέσμευση θέσης εδώ: https://www.surveymonkey.com/r/DYKRMM3

Ο ΚΩΣΤΑΣ ΤΑΧΤΣΗΣ (1927-1988) σημάδεψε με το συγγραφικό του έργο την ελληνική μεταπολεμική λογοτεχνία. Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη, μεγάλωσε με τη γιαγιά του στην Αθήνα, φοίτησε για δύο χρόνια στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Το 1951 εξέδωσε την πρώτη του ποιητική συλλογή και ακολούθησαν άλλες τέσσερις. Από το 1956 ως το 1964 ταξίδεψε σε διάφορα μέρη του κόσμου και εκείνο το χρονικό διάστημα έγραψε το μοναδικό μυθιστόρημά του και εμβληματικό έργο, ΤΟ ΤΡΙΤΟ ΣΤΕΦΑΝΙ, το οποίο εξέδωσε ο ίδιος στην Αθήνα το 1962, μεταφράστηκε σε πολλές γλώσσες και αγαπήθηκε πολύ από το αναγνωστικό κοινό καθότι αποτελούσε μια πιστή απεικόνιση της ζωής του Νεοέλληνα. Το 1988 ο Κώστας Ταχτσής βρέθηκε δολοφονημένος στο σπίτι του υπό ανεξιχνίαστες ακόμη συνθήκες. Από τις Εκδόσεις ΨΥΧΟΓΙΟΣ κυκλοφορούν επίσης τα έργα του ΤΑ ΡΕΣΤΑ, Η ΓΙΑΓΙΑ ΜΟΥ Η ΑΘΗΝΑ και ΚΑΦΕΝΕΙΟ ΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ – ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΤΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ ΠΟΙΗΜΑΤΩΝ.

Διαβάστε περισσότερα για την Λέσχη Ανάγνωσης των Εκδόσεων Ψυχογιός

📸 Christin Hume/Unsplash

Δείτε επίσης