Η Λέσχη Γαστρονομίας Ηπείρου “Αλέξανδρος Γιώτης” δίπλα στην Axion Hellas

απο Cyclades Open

Με ιδιαίτερη χαρά αποδεχτήκαμε την πρόσκληση της Axion Hellas να συμμετάσχουμε στις εκδηλώσεις στην Πράμαντα, αναφέρει η Λέσχη Γαστρονομίας Ηπείρου “Αλέξανδρος Γιώτης”.


Μαζί με την εξαιρετική Αργυρώ Μπαρμπαρίγου και με την βοήθεια της Ελένης Στράτη, του Κώστα Πανταζή και των μαθητών του Βασίλη Σταύρου και Δημήτρη Σιαπλαούρα, και με την εθελοντική βοήθεια της μικρής Κατερίνας ανάψαμε τις φωτιές μας, βάλαμε τις γάστρες και τις πυροστιές μας και μαγειρέψαμε παραδοσιακές γιορτινές συνταγές της ορεινής Ηπείρου· πορτοκαλοσαλάτα, άλειμμα με κρεμμύδι και τυρί φέτα, μανιτάρια τηγανιτά, χοιρινό με κυδώνια στη γάστρα και την παραδοσιακή μας κοθρόπιτα, τη δική μας βασιλόπιτα!

Είναι από αυτές τις συνεργασίες που νομίζεις ότι είναι αδύνατον να γίνουν και, τελικά, γίνονται σε 5 μέρες! Τόσο πήρε από όταν του στείλαμε ένα μήνυμα μέχρι να βρεθούμε να μαγειρεύουμε μαζί με τον Άκη Πετρετζίκη στην Ακριτική Κόνιτσα μας.
Το Σάββατο 25 Νοεμβρίου η βροχή έπεφτε μπόλικη, αλλά εμείς απτόητοι, στην βεράντα ενός από τα ξύλινα σπιτάκια του Villa Rustica της φιλόξενης Ελένης Ξώνα, συμμετείχαμε στην εκπομπή AKIS FOOD TOUR για να παρουσιάσουμε την μαγειρική της ορεινής Ηπείρου, των νομάδων των παλιών εποχών.
Συναντήσαμε έναν ευγενέστατο άνθρωπο με τον οποίο συνεργαστήκαμε σαν να γνωριζόμαστε από παλιά!

Μαζί μας οι πάντοτε παρόντες Κώστας Γεροδήμος, Σοφία Βούλγαρη και Ελένη Στράτη!

Άκη σε ευχαριστούμε για την παρουσίαση, Ελένη να είσαι πάντα καλά που μας φιλοξένησες τόσο εγκάρδια!


Και σε άλλα με υγεία!

Πηγή: Λέσχη Γαστρονομίας Ηπείρου “Αλέξανδρος Γιώτης”/facebook

Δείτε επίσης