Νάξος: Περιδιαβαίνοντας τον Μπούργο – Μελέτη του Ινστιτούτου Ιστορικών Ερευνών του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών

απο Cyclades Open

Η έκδοση αποτελεί το τρίτο μελέτημα της σειράς «Νησιωτικά Θέματα» που εκδίδεται από το Ινστιτούτο Ιστορικών Ερευνών του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών σε συνεργασία με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου.

Είναι αφιερωμένο στον Μπούργο της Νάξου, μία από τις παλαιότερες συνοικίες της Χώρας, και προσπαθεί να ανιχνεύσει πλευρές της ιστορικής του διαδρομής και της πολεοδομικής του διαμόρφωσης.

Ο τόμος περιλαμβάνει τρεις μελέτες. Στην πρώτη ο δρ. Ιστορίας Θανάσης Κωτσάκης παρουσιάζει την ιστορική διαδρομή της συνοικίας του Μπούργου, που βρίσκεται στα βόρεια του Κάστρου, από τον 14ο έως το 19ο αιώνα, σε συσχετισμό με την ιστορία της πόλης της Νάξου. Στη δεύτερη ο αρχιτέκτονας Στέλιος Μαρινάκης παρακολουθεί την τοπογραφία του Μπούργου, την ανάπτυξή του στον χώρο και την εξέλιξη της πολεοδομικής του συγκρότησης. Στην τρίτη ο Διευθυντής Ερευνών του ΙΙΕ Λεωνίδας Καλλιβρετάκης παρουσιάζει τα εραλδικά μνημεία με τα οικόσημα των οικογενειών του Μπούργου και της Χώρας.

Το βιβλίο συνοδεύεται από φωτογραφίες, σχέδια και αποτυπώσεις και άλλο εικονογραφικό υλικό, τεκμηριωτικό και χρήσιμο όχι μόνο για τον αναγνώστη αλλά και για τον επισκέπτη που περιηγείται τη Χώρα της Νάξου.

Κωδικός: N09.003.0
Κατηγορίες: Νησιωτικά Θέματα, Τομέας Νεοελληνικών Ερευνών
Συγγραφέας: Λεωνίδας Καλλιβρετάκης, Θανάσης Δ. Κωτσάκης, Στέλιος Μαρινάκης
Έτος: 2015
Σελίδες: 86
ISBN: 978-960-9538-38-1
ISBN: 978-618-80406-5-6
Βάρος: 219 g
Διαστάσεις: 15 × 22 cm

Βιβλιοπωλείο του Ινστιτούτου Ιστορικών Ερευνών του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών

Δείτε επίσης