Ο Άρχοντας της Ζήλιας, του Jo Nesbo

Βιβλιολάτρες - Βιβλιοφάγοι διαβάζουν, παρουσιάζουν και σχολιάζουν…

απο Cyclades Open

Παρουσίαση

ΠΟΘΟΣ. ΑΠΙΣΤΙΑ. ΖΗΛΙΑ.
Μια γυναίκα έχει συλλάβει το απόλυτο σχέδιο εκδίκησης απέναντι στον άντρα της που την απατάει με την καλύτερή της φίλη. Θα το ομολογήσει στον διπλανό της στη μοιραία πτήση της ζωής της. Ο αστυνόμος Νίκος Μπαλής, γνωστός ως «Άρχοντας της Ζήλιας», αναλαμβάνει να διαλευκάνει τη μυστηριώδη εξαφάνιση ενός Γερμανού τουρίστα στην Κάλυμνο και να λυτρωθεί από το παρελθόν του.

ΜΥΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΨΕΜΑΤΑ.
Πολύ μακριά, σε μια άλλη χώρα, ένας οδηγός ταξί βρίσκει το σκουλαρίκι της συζύγου του μέσα σε ένα αυτοκίνητο που ανήκει στον ιδιοκτήτη της εταιρείας στην οποία ο ίδιος εργάζεται. Πώς βρέθηκε εκεί; Ένας συγγραφέας αλλάζει ζωή και διεκδικεί τον έρωτά του χωρίς ενδοιασμούς.

ΟΛΕΘΡΙΕΣ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ.
Μια πρόσφυγας αποφασίζει να παίξει τον ρόλο της Ατρόπου ενώ ακόμη ζει με τα φαντάσματά της. Σε μια γειτονιά του Όσλο ένα πτώμα καταλήγει στα σκουπίδια. Ποια αμαρτία διέπραξε όσο ζούσε για να αξίζει ένα τέτοιο τέλος; Και κάπου αλλού η αυτοκτονία μιας πλούσιας κληρονόμου ίσως δεν είναι αυτό που φαίνεται. Ευθύνεται κάποιος από τους πρώην συντρόφους της για τον θάνατό της; Υπέφερε ή οι τελευταίες της στιγμές ήταν γλυκές;

Επτά ιστορίες που πραγματεύονται τα πιο δυνατά ανθρώπινα συναισθήματα και ισορροπούν στο μεταίχμιο φαντασίας και πραγματικότητας μέσα από την πένα του θρυλικού Jo Nesbo.

Συγγραφέας: Nesbo, Jo
Εκδότης: Εκδόσεις Μεταίχμιο
Έτος έκδοσης: 2021
ISBN: 978-618-03-2674-1
ΣΕΛ.: 352
Σχήμα: 20 x 14,5
Μετάφραση: Γλυνιαδάκη, Κρυστάλλη

Το βιβλίο διάβασε η Βίκυ Χατζηκομίτσα

Επτά ιστορίες εγκλημάτων με κύριο αίτιο τη ζήλεια.

Ομολογώ ότι δυσκολεύομαι να αποφασισω ποια είναι η άποψη μου όπως κάνω σε άλλα βιβλία.

Οι ιστορίες είναι τελείως διαφορετικές και αυτό κρατά το ενδιαφέρον, αρχικά τουλάχιστον.

Στις τελευταίες ιστορίες είχα αρχίσει να βαριέμαι λιγάκι, λόγω ίδιου θέματος.

Κάποιες είναι προβλέψιμες και μια με μπέρδεψε και δε πολυκατάλαβα (αυτή, με τον συγγραφέα).

Ίσως φταίει ότι βρήκα πολύ φλυαρία, πολύ μπλα μπλα στην ανάλυση του ψυχισμού των ηρώων και στις σκέψεις τους και τα προσπερνούσα στο γρήγορο.

Σε κάποιους που αρέσει η ψυχολογία στα αστυνομικά, δε θα έχουν πρόβλημα.

Εγώ, είχα!!!

Δεν με ενθουσίασε αλλά και δεν απογοητεύτηκα τελείως και το διάβασα γρήγορα, που για μένα είναι θετικό για ένα βιβλίο.

Μέτριες και …μπουρδουκλωμενες καταστάσεις, τελικά όσο αφορά την άποψη μου! και ό,τι καταλάβατε, καταλάβατε.

Από συνέντευξη του Jo Nesbo στο News 24/7 και τον Θεοδόση Μίχο

.

Η συλλογή φέρει τον τίτλο του μεγαλύτερου από τα διηγήματα που την απαρτίζουν, το οποίο διαδραματίζεται στην Κάλυμνο. Δεν σας ανησυχεί το ενδεχόμενο να κατακλυστεί το νησί από τα εκατομμύρια των Nesbomaniacs; Τι θα απογίνει τότε το ησυχαστήριο σας;

.
Να κάτι που δεν είχα σκεφτεί. Σ’ ευχαριστώ, φίλε, για το άγχος που μου δημιούργησες! Σοβαρά όμως, όταν γράφω, το κάνω για τον εαυτό μου και για δύο συγκεκριμένους φίλους. Αυτό είναι το κοινό που έχω στο μυαλό μου. Ίσως να έχεις δίκιο και να συμβεί αυτό που περιγράφεις στο νησί. Είναι όμως πολύ αργά για να προσπαθήσω να κρατήσω την Κάλυμνο μυστική, για μένα και τους φίλους μου. Ήδη στο νησί καταφτάνουν πάρα πολλοί τουρίστες και αναρριχητές. Δεν υπάρχει πια ούτε ένας σοβαρός αναρριχητής στον κόσμο που να μην γνωρίζει ότι η Κάλυμνος είναι ένα καταπληκτικό μέρος.

Δείτε επίσης