Σύλλογος Προστασίας Άγριας Ζωής Νάξου: Ενημέρωση στα σχολεία της Νάξου για την άγρια ζωή και την προστασία της

απο Cyclades Open
ΑΓΡΙΑ ΠΑΝΙΔΑ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΑΓΡΙΑΣ ΖΩΗΣ ΝΑΞΟΥ ΣΧΟΛΕΙΑ

Ο Σύλλογος Προστασίας Άγριας Ζωής Νάξου εκτός από την περίθαλψη των άγριων ζώων και την προστασία του περιβάλλοντος πραγματοποιεί κάθε χρόνο μια εξίσου σημαντική δράση που αφορά την ενημέρωση στα σχολεία για την Άγρια Ζωή του νησιού και τον τρόπο που μπορούμε όλοι να βοηθήσουμε.

Όπως αναφέρει στην ανάρτησή του ο Σύλλογος “μετά από πρόσκληση των εκπαιδευτικών είχαμε την χαρά και την τιμή να παραβρεθούμε την προηγούμενη εβδομάδα στις αίθουσες του 2ου Δημοτικού Σχολείου Χώρας, του Δημοτικου σχολείου Δαμαριώνα,του Γενικού Λυκείου Τραγαίας και του Ε.Π.Α.Λ Φιλωτίου Νάξου.

Οι μαθήτριες οι μαθητές και οι εκπεδευτικοί παρακολούθησαν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον όλα όσα τους παρουσιάσαμε. Μιλήσαμε για την άγρια πανίδα της Νάξου, τις θαλάσσιες χελώνες και τα όρνεα, τους κινδύνους που αντιμετωπίζουν, καθώς επίσης τι κάνουμε όταν βρούμε ένα άγριο ζώο τραυματισμένο ή σε κίνδυνο.

Η επικοινωνία και η αλληλεπίδραση με τα παιδιά είναι πάντα ενδιαφέρουσα και χρήσιμη. Άλλωστε στον Σύλλογο θεωρούμε σημαντικό να γνωρίζουμε όλοι την ιδιαίτερη βιοποικιλότητα που διαθέτει το νησί μας , ώστε να μπορούμε να την προστατέψουμε, αλλά και να κινηθούμε ανάλογα και προς τη σωστή κατεύθυνση όταν βρούμε ένα άγριο ζώο που χρειάζεται την βοήθεια μας. Μέσα από αυτή την επικοινωνία γινόμαστε καλύτεροι και πιο αποτελεσματικοί.

Ευχαριστούμε θερμά τους εκπαιδευτικούς των σχολείων και τα παιδιά για την πρόσκληση και την προσοχή τους”.

Δείτε επίσης