Χωριάτικη ομελέτα με γιαούρτι, του chef Γιάννη Λουκάκου

Γιάννης Λουκάκος

απο Cyclades Open

2 μερίδες – 20 λεπτά

ΥΛΙΚΑ

Για την χωριάτικη ομελέτα με γιαούρτι

  • 8 αυγά
  • 20 γρ. ελαιόλαδο
  • 100 γρ. μπέικον, κομμένο σε καρέ
  • 100 γρ. πατάτες, μαγειρεμένες και κομμένες σε μέτριο καρέ
  • 20 γρ. κρεμμύδι φρέσκο, το λευκό μέρος ψιλοκομμένο
  • 20 γρ. κρεμμύδι φρέσκο, το πράσινο μέρος ψιλοκομμένο
  • 100 γρ. ντομάτα κονκασέ
  • 60 γρ. τυρί, τριμμένη φέτα ΟΛΥΜΠΟΣ
  • 5 γρ. άνηθος, χοντροκομμένος
  • 5 γρ. δυόσμος, φύλλα, χοντροκομμένος
  • 100 γρ. ντιπ γιαούρτι στραγγιστο 2% ΟΛΥΜΠΟΣ με άνηθο και δυόσμο
  • αλάτι


Για το ντιπ γιαούρτι με άνηθο και δυόσμο

  • 150 γρ. γιαούρτι ΟΛΥΜΠΟΣ στραγγιστό 2%
  • 5 γρ. δυόσμος, φύλλα, χοντροκομμένος
  • 5 γρ. άνηθος, χοντροκομμένος
  • 20 γρ. ελαιόλαδο
  • 1 γρ. αλάτι
  • πιπέρι μαύρο, φρέσκο, τριμμένο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για την χωριάτικη ομελέτα με γιαούρτι
Σε ένα μπολ σπάμε τα αυγά και τα χτυπάμε πολύ καλά με σύρμα χειρός.
Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά, προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το μπέικον, τις πατάτες και σοτάρουμε μέχρι να πάρουν ένα καστανό χρώμα για 4 με 5 λεπτά περίπου. Προσθέτουμε το λευκό μέρος από το πράσινο κρεμμύδι και σοτάρουμε για 2 λεπτά περίπου μέχρι να μαραθεί. Αλατίζουμε, χαμηλώνουμε τη φωτιά, προσθέτουμε σχεδόν τη μισή ποσότητα από τα αυγά, σκεπάζουμε με ένα καπάκι και μαγειρεύουμε μέχρι να σφίξει η πρώτη στρώση για 3 με 5 λεπτά περίπου. Μοιράζουμε σε όλο το τηγάνι τη φέτα, τα 80 γρ. από την ντομάτα, τα υπόλοιπα αυγά, σκεπάζουμε ξανά, χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για 6 με 8 λεπτά, μέχρι να σφίξουν τα αυγά. Ανά διαστήματα κουνάμε το τηγάνι για να βεβαιωθούμε ότι η ομελέτα δεν έχει κολλήσει.  
Βγάζουμε το καπάκι και σερβίρουμε την ομελέτα σε ένα πιάτο.
Γαρνίρουμε με το ντιπ γιαούρτι, την υπόλοιπη ντομάτα, το πράσινο μέρος από το φρέσκο κρεμμύδι, το δυόσμο, το πιπέρι και τον άνηθο.

Για το ντιπ γιαούρτι με άνηθο και δυόσμο
Σε ένα μπολ προσθέτουμε όλα τα υλικά, ανακατεύουμε και δοκιμάζουμε. Προσαρμόζουμε το αλάτι σύμφωνα με τα γούστα μας.

Tip:
*
Μπορούμε να προσθέσουμε λάιμ ή λεμόνι ξύσμα και χυμό στο ντιπ γιαούρτι για να αρωματίσουμε και να ενισχύσουμε την οξύτητα.
*Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ότι μυρωδικά επιθυμούμε σύμφωνα με τις προτιμήσεις μας.

O chef Γιάννης Λουκάκος σάς περιμένει:

  • να δοκιμάσετε τις δημιουργίες του στο εστιατόριο “Ψωμί & Αλάτι” στο Χαλάνδρι.
  • να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του εστιατορίου του: http://www.psomialati.gr
  • να επικοινωνήσετε μαζί του στη διεύθυνση http://www.facebook.com/chef.lucacos. Πρόκειται για την επίσημη σελίδα του Γιάννη Λουκάκου στο facebook, η οποία περιλαμβάνει νέα, συνταγές, συμβουλές, καθώς και απαντήσεις από τον ίδιο στα ερωτήματά σας.
  • να μαγειρέψετε μαζί του στο TheSeminarProject, το χώρο μαθημάτων μαγειρικής που έχει δημιουργήσει στο Χαλάνδρι.

Δείτε επίσης