Καλόγερος Νάξου από τον chef Γιώργο Τσούλη

απο Cyclades Open

Κλασική ναξιώτικη συνταγή, που σίγουρα θα λατρέψετε!

#tsoulotip: Βάζουμε τις μελιτζάνες σε νερό και αλάτι, για να ξεπικρίσουν.

ΥΛΙΚΑ

Για το μοσχάρι:

1 kg μοσχάρι ελιά, κομμένο σε κύβους

400 γρ. ντομάτα κονκασέ

2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες

1 κρεμμύδι μεγάλο, ψιλοκομμένο

6-7 κ.σ. ελαιόλαδο

3 φύλλα δάφνης

1 ξυλάκι κανέλας

½ κ.σ. πελτέ

½ κ.γ. γαρύφαλλο τριμμένο

1 lt ζωμό βοδινού

180 ml κόκκινο κρασί

Αλάτι

Πιπέρι

Για τις μελιτζάνες:

4 μελιτζάνες, κομμένες σε κάθετες φέτες πάχους περίπου μισού χιλιοστού

350 γρ. γραβιέρα Νάξου, τριμμένη

200 γρ. σιμιγδάλι

200 γρ. αλεύρι, γ.ο.χ.

Αλάτι

Πιπέρι

Ηλιέλαιο, για το τηγάνισμα

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Προσθέτουμε τα κομμάτια του μοσχαριού σε ένα μπολ, τα λαδώνουμε καλά και τα αλατοπιπερώνουμε.

2. Στη συνέχεια, τοποθετούμε μια μεγάλη πλατιά κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά, ρίχνουμε σε δόσεις το μοσχαράκι, μέχρι να σοταριστεί πολύ καλά από όλες τις πλευρές συμπληρώνοντας αν χρειαστεί λίγο λάδι.

3. Μόλις δώσουμε χρώμα σε όλο το κρέας, προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το σκόρδο.

4. Μαγειρεύουμε για 4-5 λεπτά μέχρι να καραμελώσουν κι έπειτα, προσθέτουμε τον πελτέ ντομάτας.

5. Έπειτα, μαγειρεύουμε για άλλα 4 λεπτά και σβήνουμε με το κρασί.

6. Αφού εξατμιστεί το αλκοόλ, ρίχνουμε τη ντομάτα κονκασέ, τα φύλλα δάφνης, την κανέλα, το γαρύφαλλο, το ζωμό, αλατοπιπερώνουμε, κατεβάζουμε τη φωτιά στο μέτριο προς χαμηλό, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε για 2-2,5 ώρες.

7. Παράλληλα, ρίχνουμε τις μελιτζάνες σε ένα μεγάλο μπολ με νερό και αλάτι και τις αφήνουμε για 10-15 λεπτά να ξεπικρίσουν. Κατόπιν, τις σουρώνουμε.

8. Στη συνέχεια, αδειάζουμε σε ένα μπολ το αλεύρι, το σιμιγδάλι, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.

9. Μόλις είναι έτοιμο το μείγμα, πανάρουμε σε αυτό τις μελιτζάνες και από τις 2 πλευρές και τις μεταφέρουμε σε ένα πιάτο.

10. Ύστερα, τοποθετούμε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά, ρίχνουμε λίγο ηλιέλαιο και το αφήνουμε να ζεσταθεί.

11. Όταν ζεσταθεί, τηγανίζουμε τις μελιτζάνες, μέχρι να πάρουν χρυσαφί χρώμα και μόλις είναι έτοιμες, τις μεταφέρουμε σε ένα πιάτο με απορροφητικό χαρτί.

12. Αφού ετοιμαστεί το μοσχαράκι, τοποθετούμε τις μελιτζάνες σε μία πιατέλα, αδειάζουμε από πάνω το μοσχάρι και σερβίρουμε με τριμμένη γραβιέρα Νάξου.

Ο Γιώργος Τσούλης έχει αναλάβει πολλές επιτυχημένες κουζίνες ελληνικών εστιατορίων και έχει μοιραστεί τις μαγειρικές του ικανότητες μέσα από δημοφιλείς τηλεοπτικές εκπομπές σε Ελλάδα και Κύπρο. Με το μοναδικό του ταπεραμέντο και την αμεσότητα στην επικοινωνία, ο Chef Γιώργος Τσούλης έχει κερδίσει την αγάπη του κοινού που τον ακολουθεί πιστά και εμπιστεύεται τις συνταγές του που ανανεώνονται καθημερινά στο giorgostsoulis.com και στα social media @giorgos_tsoulis, ενώ κάθε Παρασκευή στις τέσσερις το μεσημέρι μοιράζεται μαζί μας νέο video μαγειρικής #ΜηΜασάς μέσα από το YouTube κανάλι του @GiorgosTsoulis.

Πρόσφατα εγκαινιάστηκαν δύο νέα μαγειρικά hotspot στην πόλη που φέρουν την υπογραφή του Chef, το COOK by GiorgosTsoulis που βρίσκεται στα Μελίσσια και αποτελεί ωδή στην Ελληνική Μεσογειακή κουζίνα, ενώ παραθαλάσσια βρίσκεται το δεύτερο γαστρονομικό στέκι του, το Naval Seaside Gastrobar για fine dining και κορυφαίο brunch ακριβώς δίπλα στο νερό!

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή Περιβάλλοντος, Ωκεανών και Αλιείας επέλεξε τον Γιώργο Τσούλη να εκπροσωπεί την Ελλάδα στην εκστρατεία «Taste the Ocean» όπου μεγάλοι Chef της Ευρώπης μας παροτρύνουν να καταναλώνουμε βιώσιμα ψάρια και θαλασσινά.

Μετά την εκστρατεία “Taste the  Ocean”, η Ευρωπαϊκή Ένωση συνεργάστηκε και πάλι μαζί του προσκαλώντας τον Chef ως ομιλητή στην Έναρξη της Διάσκεψης Υψηλού Ενδιαφέροντος για την Πράσινη Εβδομάδα 2021 της ΕΕ, τη μεγαλύτερη ετήσια ευρωπαϊκή εκδήλωση για την περιβαλλοντική πολιτική, που φέτος επικεντρώθηκε στη φιλοδοξία της ΕΕ για μηδενική ρύπανση. 

Τη χρονιά που πέρασε, ο οργανισμός Ambassadors of Taste for the Global Gastronomy® και Greek Taste Beyond Borders τίμησε τον Γιώργο Τσούλη με τα βραβεία Chef της Χρονιάς και Παγκόσμιος Πρεσβευτής της Ελληνικής Γαστρονομίας, καθώς και με χρυσό μετάλλιο Quality & Taste από το estiatoria.gr.

Αυτό τον καιρό ο Chef παράγει καθημερινά, μαζί με την ομάδα του, νέες πεντανόστιμες συνταγές για το site και τα digital media του στο cooking studio #tsoulomageiremata στα Μελίσσια, ενώ παράλληλα ετοιμάζει το πρώτο του βιβλίο μαγειρικής.

Δείτε επίσης